https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
20.72 EUR
17.70 USD
0.24 RUB
4.19 RON
0.66 UAH
GILBERT FOSSOUN HOUNGBO, ACTUALUL PREȘEDINTE IFAD ÎȘI DEPUNE CANDIDATURA PENTRU UN NOU MANDAT

GILBERT FOSSOUN HOUNGBO, ACTUALUL PREȘEDINTE IFAD ÎȘI DEPUNE CANDIDATURA PENTRU UN NOU MANDAT

21 jan 2021
Statele membre ale Fondului Internațional pentru Dezvoltare Agricolă (IFAD) s-au întrunit într-o ședință on-line în contextul exercițiului de desemnare a președintelui IFAD pentru următorii patru ani, eveniment ce va avea loc în luna februarie curent.
În cadrul întrevederii on-line, Gilbert Fossoun Houngbo, actualul președinte IFAD a trecut în revistă realizările și provocările pe parcursul mandatului său, după care a trasat principalele obiective din cadrul programului de acțiuni pentru un eventual mandat. În context, oficialul a reliefat drept priorități: reducerea sărăciei și majorarea venitului populației din zonele rurale, intensificarea activităților agricole, sporirea accesului la piețele de desfacere pentru micii antreprenori ș.a.
Țara noastră a fost reprezentată la ședință de Guvernatorul național IFAD, Secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului, Mihail Machidon și Victor Roșca, directorul Unității Consolidate de Implementare a Programelor IFAD în Republica Moldova.

 „Republica Moldova se numără printre primele state din spațiul CSI care a devenit membru IFAD. Pe parcursul a 24 de ani, IFAD s-a dovedit a fi un partener strategic pentru țara noastră, contribuind semnificativ la dezvoltarea domeniului agroalimentar și la îmbunătățirea nivelului de trai în mediul rural”, a declarat Mihail Machidon.

În aceeași ordine de idei, Victor Roșca a menționat că: „totalitatea proiectelor dezvoltate și implementate de IFAD în Republica Moldova au o valoare de circa 95, 3 milioane de dolari.  Grație acestor resurse financiare, în țara noastră au fost obținute rezultate semnificative, fiind create peste 20.000 de locuri de muncă, dezvoltate 105 proiecte de infrastructură economică rurală, create 11 școli de câmp, fiind instruiți circa 3000 de producători agricoli în sectorul tehnologiilor conservative de lucrare a solului. Un număr de 229 de granturi au fost acordate pentru finanțarea măsurilor de adaptare a sistemelor de producere agricolă la schimbările climatice. De asemenea, în jur de 5000 de credite și împrumuturi cu o valoarea totală de circa 82 milioane de dolari au fost debursate, dintre care 905 credite s-au oferit tinerilor antreprenori. Ne-am convins că suportul și contribuția finanțatorilor și partenerilor de dezvoltare au un rol esențial atât pentru producătorii agricoli autohtoni, cât și pentru economia țării noastre”.

Fondul Internațional pentru Dezvoltarea Agricolă (IFAD) este o agenție  specializată a Națiunilor Unite, fondată în 1977 ca un organism internațional financiar multilateral, conform deciziei Conferinței Mondiale pentru Alimentație din anul 1974 şi este dedicat eradicării foametei şi a sărăciei din mediul rural în țările în curs de dezvoltare. Republica Moldova a devenit membru IFAD în anul 1996, ulterior fiind creată Unitatea Consolidată pentru Implementarea Programelor IFAD (UCIP IFAD) a fost creată de către Guvernul Republicii Moldova pentru implementarea programelor IFAD.
 
 
 
 
 
 
AIPA ÎNCEPE ACHITAREA SUBVENȚIILOR CĂTRE FERMIERI. Suma de 32, 2 mil. lei include și plățile per cap de animal
14 sep 2021
„LIVADA MOLDOVEI” LA AL TREILEA AMENDAMENT. Statul obligat să investească 120 mil. euro în sectorul horticol
26 aug 2021
Noi oportunități de dezvoltare pentru afacerile rurale din sectorul turistic. Grantul „PRIETENEȘTE PENTRU TURISM” la a 2-a etapă
20 aug 2021
DEPUNEREA SOLICITĂRILOR ÎN CADRUL PROIECTULUI „Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului” posibilă până la 30 august
18 aug 2021

GILBERT FOSSOUN HOUNGBO, ACTUALUL PREȘEDINTE IFAD ÎȘI DEPUNE CANDIDATURA PENTRU UN NOU MANDAT

GILBERT FOSSOUN HOUNGBO, ACTUALUL PREȘEDINTE IFAD ÎȘI DEPUNE CANDIDATURA PENTRU UN NOU MANDAT

GILBERT FOSSOUN HOUNGBO, ACTUALUL PREȘEDINTE IFAD ÎȘI DEPUNE CANDIDATURA PENTRU UN NOU MANDAT

loading ...