GILBERT FOSSOUN HOUNGBO, ACTUALUL PREȘEDINTE IFAD ÎȘI DEPUNE CANDIDATURA PENTRU UN NOU MANDAT

21 jan 2021
Statele membre ale Fondului Internațional pentru Dezvoltare Agricolă (IFAD) s-au întrunit într-o ședință on-line în contextul exercițiului de desemnare a președintelui IFAD pentru următorii patru ani, eveniment ce va avea loc în luna februarie curent.
În cadrul întrevederii on-line, Gilbert Fossoun Houngbo, actualul președinte IFAD a trecut în revistă realizările și provocările pe parcursul mandatului său, după care a trasat principalele obiective din cadrul programului de acțiuni pentru un eventual mandat. În context, oficialul a reliefat drept priorități: reducerea sărăciei și majorarea venitului populației din zonele rurale, intensificarea activităților agricole, sporirea accesului la piețele de desfacere pentru micii antreprenori ș.a.
Țara noastră a fost reprezentată la ședință de Guvernatorul național IFAD, Secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului, Mihail Machidon și Victor Roșca, directorul Unității Consolidate de Implementare a Programelor IFAD în Republica Moldova.

 „Republica Moldova se numără printre primele state din spațiul CSI care a devenit membru IFAD. Pe parcursul a 24 de ani, IFAD s-a dovedit a fi un partener strategic pentru țara noastră, contribuind semnificativ la dezvoltarea domeniului agroalimentar și la îmbunătățirea nivelului de trai în mediul rural”, a declarat Mihail Machidon.

În aceeași ordine de idei, Victor Roșca a menționat că: „totalitatea proiectelor dezvoltate și implementate de IFAD în Republica Moldova au o valoare de circa 95, 3 milioane de dolari.  Grație acestor resurse financiare, în țara noastră au fost obținute rezultate semnificative, fiind create peste 20.000 de locuri de muncă, dezvoltate 105 proiecte de infrastructură economică rurală, create 11 școli de câmp, fiind instruiți circa 3000 de producători agricoli în sectorul tehnologiilor conservative de lucrare a solului. Un număr de 229 de granturi au fost acordate pentru finanțarea măsurilor de adaptare a sistemelor de producere agricolă la schimbările climatice. De asemenea, în jur de 5000 de credite și împrumuturi cu o valoarea totală de circa 82 milioane de dolari au fost debursate, dintre care 905 credite s-au oferit tinerilor antreprenori. Ne-am convins că suportul și contribuția finanțatorilor și partenerilor de dezvoltare au un rol esențial atât pentru producătorii agricoli autohtoni, cât și pentru economia țării noastre”.

Fondul Internațional pentru Dezvoltarea Agricolă (IFAD) este o agenție  specializată a Națiunilor Unite, fondată în 1977 ca un organism internațional financiar multilateral, conform deciziei Conferinței Mondiale pentru Alimentație din anul 1974 şi este dedicat eradicării foametei şi a sărăciei din mediul rural în țările în curs de dezvoltare. Republica Moldova a devenit membru IFAD în anul 1996, ulterior fiind creată Unitatea Consolidată pentru Implementarea Programelor IFAD (UCIP IFAD) a fost creată de către Guvernul Republicii Moldova pentru implementarea programelor IFAD.
 
 
 
 
 
 
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

PROGRAM DE GRANT PENTRU GESTIONAREA UNOR DEȘEURI: Condițiile pentru a aplica

18 jan 2022

CE CONDIȚII PREVĂD NOILE GRANTURI DE PÂNĂ LA 40 MII EURO OFERITE DE UE? Detalii

13 jan 2022

GRANTURI MARI PENTRU INTERNAȚIONALIZAREA AFACERILOR: Companiile care au beneficiat de suport și sfera lor de activitate

10 jan 2022

ÎNCĂ 150 MILIOANE EURO PENTRU MOLDOVA: Comisia Europeană propune asistență macrofinanciară

04 jan 2022

„PARE 1+1” EXTINS PENTRU ÎNCĂ TREI ANI. Câți bani vor fi alocați anual pentru migranții care vor iniția afaceri în R. Moldova

30 dec 2021

GILBERT FOSSOUN HOUNGBO, ACTUALUL PREȘEDINTE IFAD ÎȘI DEPUNE CANDIDATURA PENTRU UN NOU MANDAT

GILBERT FOSSOUN HOUNGBO, ACTUALUL PREȘEDINTE IFAD ÎȘI DEPUNE CANDIDATURA PENTRU UN NOU MANDAT

GILBERT FOSSOUN HOUNGBO, ACTUALUL PREȘEDINTE IFAD ÎȘI DEPUNE CANDIDATURA PENTRU UN NOU MANDAT

loading ...