Granturile nerambursabile oferite de către GAL variază de la ️20 000, la 80 000 de lei. Prin acest concurs, GAL-ul își propune să susțină dezvoltarea sectorului apicol din microregiune.
Termeni de aplicare: 01,02 – 28,02 2023
Sunt eligibile să participe:
Entități juridice din sectorul antreprenorial, care au adresă juridică și își desfășoară activitatea în domeniul apicol pe teritoriul GAL „Colinele Tigheciului”
Grupurile de organizații și/sau instituții, asociate pentru implementarea unui proiect de dezvoltare locală a GAL în domeniul apicol , care au adresa juridică pe teritoriul GAL „Colinele Tigheciului”.
Persoanele fizice cu dreptul să practice activități de întreprinzător, fără a constitui o persoană juridică în conformitate cu legislația RM cum sunt GȚ, ÎI, care intră în componența GAL „Colinele Tigheciului” și își desfășoară activitatea în domeniul apicol.
Persoanele fizice care intră în componența GAL „Colinele Tigheciului” și care doresc să-și inițieze o afacere (start-up) cu condiția că aceștia se obligă să-și înregistreze activitatea economică în modul stabilit de lege până la semnarea contractului de finanțare (în cazul selectării spre finanțare).
Regulile de participare le găsiți AICI.
De asemenea, echipa GAL-ului a început sesiunile de informare în cadrul proiectului ,,Codrii Tigheciului – unde mierea e mai dulce!”, în cadrul cărora, apicultorii sunt informați despre posibilitățile de finanțare.
Primul atelier de informare a avut loc în satul Vișniovca, unde apicultorii din zonă au aflat detalii despre posibilitatea accesării grantului nerambursabil.
De grant pot beneficia toți apicultorii care au o idee inovativă în domeniul apicol și își doresc să investească în dotarea fermei apicole, ca exemplu în produsele auxiliare stupului: lăptișor de matcă, ceară, polen, propolis sau echipament inovativ, corespunzător activităților apicole.
Pentru a afla mai multe detalii despre cum pot participa la concurs și despre modalitățile de finanțare pot participa la următoarele sesiuni de informare:
- Miercuri, 08 februarie 2023 s.Conștangalia, ora 10:00, locația: Primăria
- Miercuri, 08 februarie 2023 s.Tartaul ora 12:00, locația : Căminul Cultural
- Joi, 09 februarie 2023 s.Pleșeni , ora 10:00, locația: Primăria
Asociația Grupul de Acțiune Locală (GAL) „Colinele Tigheciului” activează în localitățile: com. Baimaclia (s. Baimaclia, s. Acui, s. Suhat ), satul Capaclia, comuna Chioselia (s. Chioselia și s. Țărăncuța), satul Cîrpești, comuna Cîșla (s. Cîșla și s. Șofranovca), satul Cociulia, satul Coștangalia, com. Enichioi (s. Enichioi, s. Țolica, s. Floricica, s. Bobocica, ), satul Haragîș, satul Larguța, comuna Lingura ( s. Lingura s. Popovca și s. Crăciun), com. Pleșeni (s. Pleșeni, s. Hănăseni și s. Tătărășeni), satul Porumbești, comuna Sadîc (s. Sadîc și s. Taraclia), satul Șamalia, satul Tartaul, comuna Tigheci (s. Tigheci și s. Cuporani), satul Vișniovca.
Activitățile desfășurate sunt co-finanțate de către USAID Moldova și Polish aid Moldova, în cadrul Fondului de Dezvoltare Tematică „Inovatorii 2.0” al proiectului „LEADER pentru Moldova Rurală”, implementat de Solidarity Fund PL în Moldova, în parteneriat cu Rețeaua Națională LEADER în Moldova.