PNUD a selectat pentru finanțare patru soluții de transformare digitală

04 nov 2021
PNUD Moldova a selectat câștigătorii primei ediții a concursului de finanțare desfășurat în cadrul Platformei de susținere a inovării în domeniul transformării digitale:
  • Fagura, cu platforma FinTech de acordare a creditelor pentru start-up-uri și întreprinderi mici și mijlocii. Fiindcă multe din inițiativele tinerilor antreprenori se lovesc de lipsa de finanțare sau finanțare la un cost prea mare, va fi testată o idee de creditare cu dobândă zero. Se va folosi o soluție 100% online, asistată de machine learning, care va aproba cererile de finanțare în doar câteva secunde.
  • Diginet Pro, cu soluția propusă Facturare.md. Presupune emiterea și circulația facturilor electronice de plată pentru afaceri în Moldova (B2B și B2C), integrare cu 1C: 8, CRM Bitrix24 și AmoCRM, precum și mecanism de notificare prin e-mail, SMS și rețele sociale.
  • Paynet Services, cu QR Bills. Prin intermediul inițiativei, compania își propune să digitalizeze modul de plată a facturilor pentru utilități, în special în regiuni, prin plasarea unui cod QR pe fiecare factură, care poate fi scanat și achitat cu un singur click.
  • Drone Assistance, cu platforma Moldova AgriDrone Network. Inițiativa presupune extinderea accesului la serviciile de creștere a productivității în agricultură, prin implementarea soluțiilor digitale și anume: modelarea tridimensională a loturilor agricole, extinderea accesului la serviciile dronelor agricole în scopuri de irigare, introducerea îngrășămintelor și substanțelor de protecție a plantelor cu economii însemnate și de o manieră inofensivă mediului. Rețeaua va oferi servicii de instruire a piloților de drone agricole, precum și servicii de mentenanță a echipamentelor.
Platforma de susținere a inovării în domeniul transformării digitale a fost recent lansată de PNUD, pentru a încuraja sectorul privat din domeniul TIC din Moldova să genereze soluții inovatoare pentru digitalizarea serviciilor administraților publice și cele sociale, precum și soluții IT pentru sectoare non-IT. Prima ediție a concursului s-a desfășurat în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC (ATIC) și Moldova IT Park.
Pe 3 noiembrie 2021, PNUD a lansat cea de-a doua ediție a concursului, invitând companiile TIC să genereze soluții inovatoare pentru digitalizarea serviciilor publice. Concursul este organizat în parteneriat cu Agenția de Guvernare Electronică și se axează pe următoarele domenii:
  • Semnătura digitală/Identitatea Mobilă/MobiSign;
  • Digital Wallet/MWallet;
  • Cabinetul Personal/MCabinet.
Termenul limită pentru depunerea dosarului complet este 7 noiembrie, ora 12.00. Mai multe detalii sunt disponibile aici. Companiile participante pot obține granturi în mărime de până la 40.000 USD.

PNUD desfășoară aceste concursuri de finanțare în cadrul proiectului „Accelerarea transformării digitale în sectorul public din Republica Moldova”.

 

PNUD a selectat pentru finanțare patru soluții de transformare digitală

PNUD a selectat pentru finanțare patru soluții de transformare digitală

PNUD a selectat pentru finanțare patru soluții de transformare digitală

loading ...