LEGUME PROASPETE ANUL ÎMPREJUR. Află cum a ajuns Octavian Bubuioc un fermier vestit în tot Hînceștiul

29 jun 2021

Octavian Bubuioc este un legumicultor din satul Lăpușna, raionul Hâncești. În 2018 el a fondat Gospodăria Țărănească “Bubuioc Octavian Gheorghe”, care are drept activitate de bază cultivarea legumelor (castraveți și roșii – n. red.) în spațiu protejat pe o suprafață de 2000m².
“Ce m-a determinat să desfășor acest gen de activitate este că în ultimii ani condițiile climaterice sunt tot mai dificile pentru cultivarea legumelor în câmp deschis. În astfel de condiții, este foarte dificil să livrezi consumatorului legume proaspete în orice anotimp al anului”, a menționat micul antreprenor.
 
Chiar dacă fondatorul G.Ț. “Bubuioc Octavian Gheorghe” nu deține nici studii și nici experiență în domeniul agriculturii, acesta nu a fost un impediment în lansarea unei afaceri prospere în ramura agroindustrială. Neavând surse financiare suficiente pentru a se lansa cu planul de afacere, protagonistul aplică la programul subvențiilor în avans pentru proiecte start-up sprijinit de Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură. Prin urmare, G.Ț. “Bubuioc Octavian Gheorghe” a beneficiat de 545 mii lei pentru procurarea modulului de seră, instalarea irigării, executarea lucrărilor de montare, precum și pentru creditare. Din spusele dl Octavian, impactul fondării întreprinderii acestuia a fost crearea a trei locuri de muncă în mediul rural.
 
“Legumele de import ne determină să fim mai buni”
 
“Provocarea cea mai mare pentru fermierii din Moldova este legumele de import pe piața locală, iar acest lucru ne determină să fim mai buni în domeniul nostru de activitate, inovativi și solidari. Îndemn doritorii de a crea o astfel de activitate să facă primul pas, făcând abstracție de dificultăți, pentru că acestea mereu vor apărea indiferent de succesul obținut”, a spus Octavian.

 

Legumele autohtone cultivate în spații protejate devin o premisă pentru dezvoltarea sectorului legumicol din Republica Moldova. Piața de desfacere este competitivă, ceea ce îi determină pe agricultori să recurgă la metode noi de cultivare a legumelor în fază timpurie.
 
Susținerea statului le oferă fermierilor posibilități de creștere pe piața națională și internațională, prin programe statale de dezvoltare a agriculturii și mediului rural. Iar AIPA este “ambasadorul” programelor de subvenționare a sectorului agroindustrial și dezvoltării rurale în Republica Moldova.
 
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

AU EXPORTAT PENTRU CĂ DEȚIN CERTIFICAT: Ce volum de fructe a fost livrat în 2021 în UE de producătorii cu GLOBALG.A.P. și GRASP

19 jan 2022

COMORILE DIN PĂDURE SAU TOTUL DESPRE AFINE: Când le plantăm, cum le îngrijim și când strângem roada

18 jan 2022

CULTIVATORII DE ALUN: Curs de instruire despre agrotehnici și tăieri în livadă. Masterclass de la cercetătorul Valerio Cristofori

18 jan 2022

DELICII DIN NATURĂ, O AFACERE CU DESERTURI DIN FRUCTE ȘI BACIFERE USCATE. O nouă istorie de succes a antreprenoarei Ludmila Castraveț

11 jan 2022

UNDE-I ȚUICA ȘI MAGIUNUL DE PRUNE DE PE RAFTURI? Producătorii din România se confruntă cu o dilemă. Detalii

06 jan 2022

LEGUME PROASPETE ANUL ÎMPREJUR. Află cum a ajuns Octavian Bubuioc un fermier vestit în tot Hînceștiul

LEGUME PROASPETE ANUL ÎMPREJUR

Află cum a ajuns Octavian Bubuioc un fermier vestit în tot Hînceștiul

LEGUME PROASPETE ANUL ÎMPREJUR. Află cum a ajuns Octavian Bubuioc un fermier vestit în tot Hînceștiul

loading ...