„LIVADA MOLDOVEI” LA AL TREILEA AMENDAMENT. Statul obligat să investească 120 mil. euro în sectorul horticol

26 aug 2021
Miniştrii de la Chişinău au votat astăzi decizia cu privire la inițierea negocierilor și aprobarea semnării Amendamentului nr. 3 la Contractul de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții și a Amendamentului la Scrisoarea de însoțire asupra Contractului de finanţare în vederea implementării Proiectului ,,Livada Moldovei”, anunță AGROMEDIA cu referire la moldpres.md.

Contractul de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru realizarea Proiectului ,,Livada Moldovei” a fost semnat la Chișinău, în data de 31 iulie 2014. Acesta acoperă o investiție în valoare de 120 milioane de euro.

În conformitate cu prevederile Contractului de finanțare, implimentarea proiectului „Livada Moldovei” urmărește facilitarea accesului beneficiarilor potențiali din sectorul horticol al țării noastre la resursele financiare oferite de BEI. Prin intermediul unui șir de operațiuni de creditare și de leasing, este asigurat procesul de modernizare și de restructurare al lanțului valoric caracteristic sectorului horticol din Republica Moldova.

Eligibili pentru participare sunt agenții economici și întreprinzătorii care au ca scop implimentarea unui proiect în sectorul horticol sau în cadrul unor activități conexe.

“Pentru implementarea cu succes a Proiectului „Livada Moldovei” și valorificarea resurselor BEI destinate restructurării sectorului horticol și vitivinicol al țării noastre, au fost prezentate spre examinare completări și modificări la Contractul de Finanțare invocat, acestea fiind operate de către Banca Europeană de Investiții  în colaborare cu Ministerul Finanțelor, Oficiul de Gestionare a Programelor de Asistență Tehnică și Unitatea de Implementare a Proiectului Livada Moldovei”, este stipulat în document.

Completările și modificările incluse în Amendamentul nr. 3 la acest Contract de finanțare prevăd oferirea unor soluții financiare la condiții avantajoase pentru sectorul agroalimentar. Companiile din sectorul horticol și vitivinicol al Republicii Moldova vor putea beneficia de un cadru economic prielnic prin sporirea competitivității produselor autohtone și centrarea distribuirii produselor cu valoare adăugată pe piața externă.

Proiectul „Livada Moldovei” este o linie de creditare oferită de către Banca Europeană de Investiții (BEI) Guvernului R. Moldova. Creditul este destinat antreprenorilor ce dezvoltă o activitate în sectorul horticol și vine cu asistență și consultanță în elaborarea proiectelor investiționale.

Conform prevederilor Contractului de finanțare, Guvernul Republicii Moldova este obligat să investeasă 10% din sumă, adică 12 mil. euro  în procesul de educare și cercetare pentru dezvoltarea și consolidarea sectorului horticol.

Sursa: moldpres.md


 
Top știri

CE TREBUIE SĂ FACĂ APICULTORII ÎN STUPINE PENTRU A EVITA ROIRILE? Cum poate fi întrerupt roitul?

22 apr 2022

PREȚURILE AU LUAT-O RAZNA. Cât costă puii, bobocii și rățuștele în acest an?

18 mai 2022

TEHNICA ÎNLOCUIRII REGINELOR. Greșeli frecvente pe care le fac apicultorii

02 mai 2022

DAVID BECKHAM S-A APUCAT DE APICULTURĂ. Fostul fotbalist intenționează să lanseze o afacere cu miere organică

06 mai 2022

EVODIA – SPECIA SALVATOARE A APICULTORILOR. Acest copac nu are concurenți la volumul de miere livrat

29 apr 2022
Din aceeași categorie

BANI DE LA BANCA MONDIALĂ PENTRU AGRICULTURA DIN MOLDOVA

21 apr 2022

GARANȚII FINANCIARE DE STAT PENTRU AGRICULTORII DIN REPUBLICA MOLDOVA. Creditele pot fi accesate fără perceperea comisionului de garantare pentru primul an

06 apr 2022

LUCRĂRI DE PRIMĂVARĂ CU SPOR! Beneficiază de oferta specială Primăvara 2022

01 feb 2022

CÂȚI BANI VOR „CREȘTE” ÎN LIVEZI? Horticultorii din Hîncești informați despre fondurile oferite de proiectul „Livada Moldovei”

19 jan 2022

MAXIM POPOV: ÎN 2021 AM ÎNREGISTRAT FINANȚĂRI RECORD PENTRU FERMIERI. Care a fost cea mai solicitată tehnică

03 jan 2022

„LIVADA MOLDOVEI” LA AL TREILEA AMENDAMENT. Statul obligat să investească 120 mil. euro în sectorul horticol

„LIVADA MOLDOVEI” LA AL TREILEA AMENDAMENT

Statul obligat să investească 120 mil

euro în sectorul horticol

„LIVADA MOLDOVEI” LA AL TREILEA AMENDAMENT. Statul obligat să investească 120 mil. euro în sectorul horticol

loading ...