China utilizează o tehnologie de însămânţare a norilor pentru a aduce mai multe precipitaţii deasupra fluviului Yangtze, care a secat în unele porțiuni, transmite AGROMEDIA, cu referire la infomarket.md.
Mai multe regiuni de pe Yangtze au lansat programe de modificare a vremii, dar rezultatele nu sunt încă cele aşteptate. Hubei, din centrul Chinei, fiind ultima provincie care a anunţat că va semăna nori, folosește iodură de argint pentru a provoca precipitaţii.
Începând din luna iunie, cel puţin 4,2 milioane de persoane din Hubei sunt afectate de seceta severă. Mai mult de 150.000 de persoane din această regiune întâmpină dificultăţi în asigurarea cu apă potabilă.
Autoritățile chineze din regiune anunță că aproape 400.000 de hectare de culturi au fost afectate din cauza temperaturilor ridicate şi a secetei.
„Seceta din tot bazinul fluviului Yangtze afectează negativ securitatea apei potabile a populaţiei rurale şi a animalelor, precum şi creşterea culturilor”, a informat Ministerul Resurselor de Apă printr-un comunicat.
Yangtze este al treilea fluviu din lume ca lungime, măsurând peste 6.300 de kilometri. Cursul lui se află în întregime pe teritoriul Chinei.
În prezent, o mare parte a Chinei este afectată de secetă şi se confruntă cu cel mai mare val de căldură înregistrat vreodată.