CHINA A CUMPĂRAT LOTURI MARI DE PORUMB FURAJER DIN UCRAINA ÎN ULTIMELE SĂPTĂMÂNI

05 oct 2023
Importatorii chinezi au cumpărat loturi mari de porumb furajer din Ucraina în ultimele săptămâni. Acest lucru a fost raportat de comercianții din Asia și Europa, scrie Reuters.
 
Comercianții nu au putut să ofere volume exacte, dar unii au spus că acestea sunt de sute de mii de tone. O sursă din guvernul ucrainean a confirmat și vânzările de porumb către China.
 
Importatorii din China au cumpărat aproximativ 10-12 cantități Panamax de porumb ucrainean pentru expediere în noiembrie/decembrie, a declarat un comerciant cu sediul în Singapore din cadrul unei companii internaționale de cereale.
 
Potrivit prognozelor USDA, recolta de porumb din Ucraina în 2023/24 MR se va ridica la 28 de milioane de tone (+0,5 milioane de tone față de prognoza anterioară). Estimarea exportului a rămas la nivelul de 19,5 milioane tone, stocurile finale putând ajunge la 4,43 milioane tone (+0,54 milioane tone).
 
Amintim că R. Moldova, România și alte state din UE au introdus licența pentru importul de cereale din Ucraina. Țara vecină spune că a primit deja cereri pentru licențe de export de cereale în UE în conformitate cu noile reguli. Potrivit ministrului adjunct al Economiei și reprezentantul comercial al Ucrainei, Taras Kachka, nu se pune problema cotelor de export.
 
În plus, Taras Kachka a asigurat că nu vor exista restricții de tonaj pentru o licență. Timpul pentru examinarea cererii din partea ucraineană va fi de aproximativ 30 de zile.

Sursa: Latifundist
loading ...