CINCI HECTARE DE SOLARII DISTRUSE ÎN URMA UNEI FURTUNI. Totul s-a întâmplat în România. Detalii, AICI

12 aug 2022
O furtună puternică, despre care fermierii spun că a luat aspect de tornadă, a măturat pur și simplu mai multe solarii. Este dezastru în județul Galați, acolo unde vântul puternic a prins aspect de tornadă și a distrus solariile. Cinci hectare au fost puse la pământ, iar legumicultorii sunt disperați, transmite AGROMEDIA, cu referire la agrointel.ro.
 
La data de 10 august, în județul Galați, s-a înregistrat vânt puternic, cu rafale de până la 100 km/h. Cele mai afectate zone sunt satele Umbrărești Vale și Torcești.

Conform declarațiilor primarului din localitatea Umbrăreşti, Ionel Stratulat, furtuna a pus la pământ peste 5 hectare de solarii și a adus daune la cel puțin 25 producători de legume.

Oficialul a făcut un apel către autorități pe pagina sa de Facebook și a cerut să fie acordat sprijin oamenilor ale căror solarii au fost luate pe sus de furtună.
 
”O furtună cu aspect de tornadă a distrus la foarte mulți oameni solariile! Trebuie să precizez că Umbrărești este al doilea bazin legumicol după Matca din județul Galați și lumea este disperată pentru că altă sursă de venit nu au. Avem în jur de 5 hectare, dar mai sunt oameni la ușa primăriei care depun înștiințări. Unele (daune n.r) sunt totale, sută la sută, adică solarul căzut la pământ!”, a explicat Ionel Stratulat.

În urma dezastrelor cauzate de furtună, mai mulți fermieri au decis să părăsească țara, motivând lipsa resurselor financiare pentru a reface solariile.

Pagubele urmează să fie evaluate de o comisie formată din reprezentanți ai Perfecturii și Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Galați.
loading ...