DE UNDE VINE USTUROIUL? Află țara care anul trecut a exportat în premieră peste 2 milioane tone

05 feb 2021

Paradoxal, dar în anul 2020, anume China, țara care, din cauza COVID-ului izbucnit în unul din orașele sale, a pus pe brânci economia mondială, și-a consolidat poziția de lider pe piața lumii la usturoi. Exporturile au fost majorate cu 28% față de 2019 și este pentru prima data când o țară atinge cote maxime la exportul de usturoi – 2, 25 milioane de tone într-un singur an.
 
Pentru comparație, Spania, situată pe locul doi în topul mondial al exportatorilor de usturoi, a reușit să comercializeze cca 185 mii tone de legume. Argentina a avut mai mult noroc și a scos pe piață peste 100 mii tone de ai proaspăt, și asta o singură dată.
 
Rolul Chinei în comerțul internațional cu usturoi ajunge, de regulă, la 80 % și experții mondiali anunță că, în 2021, exportul din această țară poate crește și mai mult. Și asta chiar dacă mai multe state, dat fiind că cererea de usturoi crește, și-au majorat producția și exporturile.
 
Drumul usturoiul chinez – și aici ne referim la cele mai mari cantități -  duce spre țările din Asia de Sud-Est: Indonezia, Vietnam și Malaezia. În plus, Pakistanul, Brazilia, Bangladesh, Filipine, Thailanda și Emiratele Arabe Unite reprezintă, de asemenea, un târg perfect pentru legume iute din China.
 
Și Rusia se regăsește în lista celor mai mari zece importatori și anul trecut și-a crescut brusc importurile de usturoi chinezesc cu 40%. În cursul anului, rușii au consumat o cifră record: 54 mii tone.
 
Țara vecină, Ucraina, o găsim tocmai pe locul 38 în clasamentul cumpărătorilor de usturoi din China. În 2020 însă, patria “slăninei” a  importat cu 58% mai mult usturoi chinezesc față de 2019, și volumul importurilor a ajuns la 5.600 de tone.
Pentru prima dată în ultimii ani, și Uzbekistanului i “s-a pus pata” pe leguma recomandată chiar și pentru tratamentul COVID-ului. Anul trecut, a început să cumpere usturoi chinezesc direct din China, iar importurile au ajuns la 2.400 tone. Kazahstanul a importat 2.900 de tone de usturoi din China – de aproape trei ori mai mult decât în ​​2019, iar Kârgâzstan – 3.500 de tone, de 45 de ori mai mult decât în 2019!
Top I este ocupat de Olanda - el mai mare importator de usturoi chinezesc din țările UE, iar în 2020 și-a crescut importurile cu o treime – până la 36.100 de tone.
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

CARNEA DE PUI, MAI SCUMPĂ DECÂT CEA DE PORC?! Situație paradoxală pe piața din România: Există o explicație

19 jan 2022

OLANDA A MARCAT ZIUA NAȚIONALĂ A LALELELOR. Ce au făcut florarii și cine s-a ales cu buchete de flori

18 jan 2022

LATIFUNDIARII DIN SUA: Bill Gates, John Malone și Familia Washington Reed. Câte hectare de teren dețin miliardarii

12 jan 2022

FERMIERII DIN EUROPA: SEMNE BUNE ANUL ARE. Ce spun datele Comisiei Europene privind starea culturilor agricole

12 jan 2022

ROMÂNIA SUB CODUL UNUI NOU VIRUS DE GRIPĂ AVIARĂ. Oamenii și fermele de animale sunt în pericol!

11 jan 2022

DE UNDE VINE USTUROIUL? Află țara care anul trecut a exportat în premieră peste 2 milioane tone

DE UNDE VINE USTUROIUL? Află țara care anul trecut a exportat în premieră peste 2 milioane tone

DE UNDE VINE USTUROIUL? Află țara care anul trecut a exportat în premieră peste 2 milioane tone

loading ...