DEZINFECTANT DIN SFECLĂ DE ZAHĂR

09 apr 2020
Agricultorii ar putea a avea o piață nouă pentru această cultură

Se pare că afacerile cu sfeclă de zahăr devin mai avantajoase ca oricând. Un producător de zahăr din Belgia a anunțat că îți va ajuta Guvernul în lupta împotriva crizei provocate de coronavirus. Astfel, se angajează să producă dezinfectat din sfeclă de zahăr. Inițial, au fost făcute teste, care au confirmat că gelul este potrivit și eficient în lupta cu virușii. Primii două mii de litri de gel au fost deja îmbuteliați și livrați gratuit în spitale. Compania producătoare se angajează să crească treptat volumul de producere a gelului. În ultimele zile, alte filiale europene ale întreprinderii au decis, de asemenea, să utilizeze sfecla de zahăr pentru producerea dezinfectantului. În Republica Moldova, în acest an, unii agricultori au renunțat să semene câmpurile cu sfeclă, alții din contra, au mărit suprafețele. Producătorul agricol Victor Hropotinschi din raionul Drochia a declarat pentru AGROMEDIA că va semăna circa 2400 de hectare cu sfeclă. Agricultorul spune că, deocamdată, în țara noastră nu sunt condiții pentru producerea dezinfectantului din sfeclă de zahăr, însă dacă această practică va fi avantajoasă la nivel internațional, nu exclude că ar putea fi implementată ulterior și în Moldova.
 
Ideea cu fabricarea dezinfectantului din sfeclă este destul de nouă pentru țara noastră. În prezent, noi continuăm să lucrăm în câmp. Suntem în plin proces de cultivare a sfeclei. Evident, respectăm normele de protecție împotriva COVDI-19. Fiecare muncitor are mască și dezinfectant și avem grijă să fie păstrată distanța socială. Trebuie să facem toate lucrările agricole la timp, fiindcă orice întârziere ne poate costa scump, iar oamenii, evident, fără mâncare nu pot trăi, a menționat agricultorul.Iar producătorul agricol Alexei Chiria din raionul Dondușeni va semăna 1500 de hectare cu sfeclă de zahăr.
 
În ultimii doi ani semănăm aceeași suprafață de 1500 de hectare cu sfeclă. În anii trecuți, aveam suprafețe mai mari, însă acum ne-am orientat spre alte culturi care au un preț mai mare. Atunci când sfecla va fi solicitată, nu exclud că vom reveni la practica veche de a semăna mai multe suprafețe, ne-a mărturisit producătorul agricol.

 
În 2019, au fost semănate 16 mii de hectare cu sfeclă de zahăr, cu aproximativ patru mii mai puține sau cu 20%, iar din cauza asta și producția de zahăr s-a redus cu aproximativ șapte mii de tone. În total, agricultorii au recoltat aproximativ 650 de mii de tone de sfeclă de zahăr, ceea ce a constituit în jur de 40 de tone la hectar.


 
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022

TOPUL CELOR MAI RECOMANDATE VINURI PENTRU ANUL 2022: Vezi aici lista din zece branduri

10 jan 2022
Din aceeași categorie

STUDIU : PRODUSELE ROMÂNEȘTI SUNT CU 30% MAI CĂUTATE DECÂT ÎN ANII TRECUȚI

27 jan 2022

TOPUL PRODUCĂTORILOR de energie nucleară din UE

25 jan 2022

CARNEA DE PUI, MAI SCUMPĂ DECÂT CEA DE PORC?! Situație paradoxală pe piața din România: Există o explicație

19 jan 2022

OLANDA A MARCAT ZIUA NAȚIONALĂ A LALELELOR. Ce au făcut florarii și cine s-a ales cu buchete de flori

18 jan 2022

LATIFUNDIARII DIN SUA: Bill Gates, John Malone și Familia Washington Reed. Câte hectare de teren dețin miliardarii

12 jan 2022

DEZINFECTANT DIN SFECLĂ DE ZAHĂR

DEZINFECTANT DIN SFECLĂ DE ZAHĂR

DEZINFECTANT DIN SFECLĂ DE ZAHĂR

loading ...