https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
20.47 EUR
17.19 USD
0.23 RUB
4.20 RON
0.61 UAH
DEZINFECTANT DIN SFECLĂ DE ZAHĂR

DEZINFECTANT DIN SFECLĂ DE ZAHĂR

09 apr 2020
Agricultorii ar putea a avea o piață nouă pentru această cultură

Se pare că afacerile cu sfeclă de zahăr devin mai avantajoase ca oricând. Un producător de zahăr din Belgia a anunțat că îți va ajuta Guvernul în lupta împotriva crizei provocate de coronavirus. Astfel, se angajează să producă dezinfectat din sfeclă de zahăr. Inițial, au fost făcute teste, care au confirmat că gelul este potrivit și eficient în lupta cu virușii. Primii două mii de litri de gel au fost deja îmbuteliați și livrați gratuit în spitale. Compania producătoare se angajează să crească treptat volumul de producere a gelului. În ultimele zile, alte filiale europene ale întreprinderii au decis, de asemenea, să utilizeze sfecla de zahăr pentru producerea dezinfectantului. În Republica Moldova, în acest an, unii agricultori au renunțat să semene câmpurile cu sfeclă, alții din contra, au mărit suprafețele. Producătorul agricol Victor Hropotinschi din raionul Drochia a declarat pentru AGROMEDIA că va semăna circa 2400 de hectare cu sfeclă. Agricultorul spune că, deocamdată, în țara noastră nu sunt condiții pentru producerea dezinfectantului din sfeclă de zahăr, însă dacă această practică va fi avantajoasă la nivel internațional, nu exclude că ar putea fi implementată ulterior și în Moldova.
 
Ideea cu fabricarea dezinfectantului din sfeclă este destul de nouă pentru țara noastră. În prezent, noi continuăm să lucrăm în câmp. Suntem în plin proces de cultivare a sfeclei. Evident, respectăm normele de protecție împotriva COVDI-19. Fiecare muncitor are mască și dezinfectant și avem grijă să fie păstrată distanța socială. Trebuie să facem toate lucrările agricole la timp, fiindcă orice întârziere ne poate costa scump, iar oamenii, evident, fără mâncare nu pot trăi, a menționat agricultorul.Iar producătorul agricol Alexei Chiria din raionul Dondușeni va semăna 1500 de hectare cu sfeclă de zahăr.
 
În ultimii doi ani semănăm aceeași suprafață de 1500 de hectare cu sfeclă. În anii trecuți, aveam suprafețe mai mari, însă acum ne-am orientat spre alte culturi care au un preț mai mare. Atunci când sfecla va fi solicitată, nu exclud că vom reveni la practica veche de a semăna mai multe suprafețe, ne-a mărturisit producătorul agricol.

 
În 2019, au fost semănate 16 mii de hectare cu sfeclă de zahăr, cu aproximativ patru mii mai puține sau cu 20%, iar din cauza asta și producția de zahăr s-a redus cu aproximativ șapte mii de tone. În total, agricultorii au recoltat aproximativ 650 de mii de tone de sfeclă de zahăr, ceea ce a constituit în jur de 40 de tone la hectar.


 
APROBAT ȘI PREZENTAT! De unde vine Ghenadie Iurco, noul Secretar de Stat de la Ministerul Agriculturii?
23 nov 2020
UN NOU DIRECTOR INTERIMAR AL AGENȚIEI PENTRU DEZVOLTAREA ȘI MODERNIZAREA AGRICULTURII
23 nov 2020
ȘASE MII DE COPACI ȘI ARBUȘTI PLANTAȚI ÎN APROPIERE DE CHIȘINĂU. Cine sunt eroii, VEZI mai jos
23 nov 2020
MOTIVAȚI DE APE! Despre istoria de succes a familiei Petrov din Puhăceni, Anenii Noi
23 nov 2020

DEZINFECTANT DIN SFECLĂ DE ZAHĂR

DEZINFECTANT DIN SFECLĂ DE ZAHĂR

DEZINFECTANT DIN SFECLĂ DE ZAHĂR

loading ...