INDONEZIA, INTERESATĂ SĂ CUMPERE GRÂU ROMÂNESC

10 oct 2023
Ambasadorul Indoneziei în România, Meidyatama Suryodiningrat, a menționat că țara asiatică și-a arătat interesul să importe grâu românesc. Informația a fost făcută publică de președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Alexandru Nicolae Bociu, transmite AGROMEDIA, cu referire la Agrointel.
 
În urmă cu aproximativ șase luni, președintele ANSVSA a avut o primă întâlnire cu reprezentanții oficiali ai Indoneziei în România. La momentul respectiv, s-au inițiat dialoguri care vizau interesele ambelor țări și s-a redeschis calea unei comunicări instituționale oficiale, ce nu mai fusese abordată cu această țară, din perspectiva siguranței alimentare, de o perioadă foarte îndelungată de timp.
 
În prezent, o dată cu investirea oficială de curând a noului Ambasador al Indoneziei la București, Excelența Sa, domnul Meidyatama Suryodiningrat, dialogul a căpătat noi valențe. Excelența Sa m-a onorat astăzi cu vizita domniei sale și am conturat mai bine liniile de comunicare demarate în urmă cu jumătate de an cu alți reprezentanți ai guvernului indonezian de la noi din țară.  Rezumând ce s-a punctat astăzi, interesele Indoneziei față de România sunt concrete: oficial, se dorește demararea unor relații economice de anvergură, axate pe exportul de grâu din România către Indonezia, a anunțat Alexandru Bociu pe Facebook.
 
Aceasta ar putea constitui o provocare pentru noi, având în vedere că statul indonezian are o populație de 270 milioane de locuitori ce doar anul trecut au consumat o cantitate de 11 milioane tone de grâu.
 
România este o țară agricolă, iar Indonezia este un consumator de excepție, cu un necesar uriaș de materie primă pentru populația sa. Sunt șanse să ne întâlnim la jumătatea drumului intereselor reciproc avantajoase. Fac „calculele”, continui să promovez în orice context valorile țării noastre și înalta calitate a produselor românești și vă țin la curent, a declarat președintele ANSVSA.
loading ...