LATIFUNDIARII DIN SUA: Bill Gates, John Malone și Familia Washington Reed. Câte hectare de teren dețin miliardarii

12 jan 2022
Cu La aproape 108 900 de acri (un acru echivalează cu cca 4 mii m.p.), Bill Gates și-a menținut poziția de cel mai mare proprietar privat de teren agricol din SUA în 2021. Aceasta înseamnă că Gates ocupă „doar” locul 49 în clasamentul celor mai mari proprietari de terenuri, fiind mult în urma lui Jeff Bezons, care a ajuns pe locul 25, anunță AGROMEDIA cu referire la agrarheute.com.
 
Cei mai mari proprietari de terenuri din America au adăugat multe sute de mii de acri la exploatațiile lor din anul trecut. Aceasta este una dintre constatările Raportului Land 2021, care este compilat în fiecare an.
 
Proprietarii sunt adesea mari antreprenori și investitori - precum Bill Gates, Jeff Bezons sau Ted Turner, însă fermierii și, mai ales, proprietarii de păduri, fac parte din acest grup. După cum raportează Land 2021, suprafața care aparține celor mai mari 100 de proprietari de terenuri a continuat să crească în 2021. În același timp, a crescut și proprietatea de teren necesară pentru a intra în clubul exclusiv al celor mai mari 100 de proprietari.
 
Anul trecut, pentru a ajunge în top 100, ei trebuiau să dețină 156 000 de acri.
 
Raportul asupra terenurilor acoperă numai proprietatea asupra terenurilor în SUA (nu în Canada sau Mexic). În plus, zonele trebuie să fie deținute, și nu închiriate. În caz contrar, actualul număr 100 de pe listă ar fi în top 10. Asta pentru că regatul de vite al familiei Ellison este format din peste 2 milioane de acri, sau 810 000 de acri de teren închiriat.
 
John Malone, proprietarul grupului de media Liberty Media, a coborât  de pe locul 1 pe locul 2 în 2021. El deține 2,2 milioane de acri de teren agricol în vest și multe păduri în nord-est. Pământurile magnatului media sunt situate în principal în Maine, New Mexico. Colorado și Wyoming și includ, de asemenea, multe ferme mari de vite.
 
Pe locul trei în 2021 (ca și în 2020) se află Familia Washington Reed cu 2,1 milioane de acri. Timp de cinci generații, familia Reed a deținut și operat compania de cherestea Green Diamond Resource Co. Proprietățile de teren ale familiei Reed sunt în principal în Washington, Oregon și California

LATIFUNDIARII DIN SUA: Bill Gates, John Malone și Familia Washington Reed. Câte hectare de teren dețin miliardarii

LATIFUNDIARII DIN SUA: Bill Gates, John Malone și Familia Washington Reed

Câte hectare de teren dețin miliardarii

LATIFUNDIARII DIN SUA: Bill Gates, John Malone și Familia Washington Reed. Câte hectare de teren dețin miliardarii

loading ...