MĂMĂLIGA A CURECIT EVERESTUL! Cine este bucătarul care a preparat-o și de unde a luat ingrediente la poalele munților, aflați AICI

11 mai 2021

Moldoveanului îi stă bine cu… mămăliga. Fie chiar și la poalele munților Everest, locul unde a mers expediția Everest Base Camp, la care au participat 23 de moldoveni și care astăzi a atins punctul cardinal, anunță AGROMEDIA cu referire la unimedia.info. “Traficanții de mămăligă” nu au putut să nu uimească lumea cu “adevăratul aur galben”, cu aburi, așa că au pregătit și mâncat o veritabilă mămăligă moldovenească chiar la poalele Everestului.
 
“O mămăligă la poalele Everestului. A fost pregătită azi de Maestrul Viorel Miron și savurată, cu brânză de oi și afumături, de întreaga expediție MyEverest!”, a scris pe pagina sa de Facebook autorul proiectului MyEverest, Iulian Bercu. Ingredientele pentru “capodopera montană” au fost aduse din Moldova – făina, ceaunul, plita și baloanele cu gaz.
 
“Toate au fost cărate pe gheb circa 70 de kilometri, de la aeroport până aici, de către membrii expediției. Dar totul este absolut autentic, o mămăligă absolut moldovenească”, a precizat Bercu.
 
Expediția a ajuns astăzi în Everest Base Camp și-a încheiat a doua etapă a proiectului. Urmează alte 24 de zile, pline de peripeții, în care un grup de sportivi amatori va cuceri noi înălțimi.
 
Unimedia.info
loading ...