POLITICA AGRICOLĂ A UE este pusă la încercare din cauza războiului din Ucraina

04 mar 2022
Tema principală a fost consolidarea securității alimentare a Europei, inclusiv răspunsul rapid la crizele de pe piețele agricole care vor trebui acum să funcționeze în noua realitate, monitorizarea și revizuirea atât a strategiilor de la F2F, cât și a biodiversității, despre aprovizionarea cu alimente. Scopul a fost, de asemenea, să se determine care sunt posibilitățile de creștere a potențialului de producție al agriculturii în UE.

Suveranitatea alimentară trebuie să fie o prioritate absolută în fața agresiunii ruse. Miniștrii agriculturii din UE au subliniat acest lucru în cadrul reuniunii lor extraordinare de ieri (2 martie). Comisarul UE pentru agricultură, Janusz Wojchiechowski, a anunțat o revizuire a politicii agricole europene.

Ministrul francez al agriculturii, Julien Denormandie, președintele interimar al Consiliului Agricultură al UE, a prezentat trei concluzii după reuniunea de criză:
  1. Urmează să fie eliberat potențialul de producție al agriculturii europene. Pentru a îmbunătăți pe termen scurt aprovizionarea cu hrană pentru animale, miniștrii cer ca pe termen scurt să fie permisă cultivarea culturilor oleaginoase și proteaginoase pe terenurile scoase din circuitul agricol.
  2. Comisia UE urmează să propună măsuri extraordinare de piață. În concret, principalele probleme sunt depozitarea privată a cărnii de porc și activarea rezervei de criză.
  3. Grupurile de experți la nivel înalt urmează să elaboreze măsuri suplimentare pe termen scurt.
  4. Comisarul UE pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, a fost de acord cu cererile miniștrilor agriculturii din UE în toate punctele. Securitatea alimentară a Europei nu trebuie pusă în pericol.
  5. Wojciechowski a subliniat că situația din Ucraina, în calitate de furnizor important de porumb, grâu și semințe oleaginoase pentru UE, va avea un impact negativ asupra creșterii animalelor din Europa, în special asupra creșterii porcilor.
  6. Pe lângă intervențiile pe termen scurt pe piață, Wojciechowski dorește să revizuiască și strategia de la Fermă la Furculiță și Green Deal. Nu este vorba despre renunțarea la aceste strategii, a subliniat polonezul. Cu toate acestea, trebuie efectuată o analiză precisă pentru a se asigura că măsurile Green Deal nu pun în pericol securitatea alimentară a Europei. De asemenea, Comisia UE va ține cont de acest lucru atunci când va evalua planurile strategice naționale pentru implementarea reformei agricole a UE în statele membre.
sursa: agrimanet.ro
Top știri

CE TREBUIE SĂ FACĂ APICULTORII ÎN STUPINE PENTRU A EVITA ROIRILE? Cum poate fi întrerupt roitul?

22 apr 2022

TEHNICA ÎNLOCUIRII REGINELOR. Greșeli frecvente pe care le fac apicultorii

02 mai 2022

DAVID BECKHAM S-A APUCAT DE APICULTURĂ. Fostul fotbalist intenționează să lanseze o afacere cu miere organică

06 mai 2022

EVODIA – SPECIA SALVATOARE A APICULTORILOR. Acest copac nu are concurenți la volumul de miere livrat

29 apr 2022

SEZON NOU, PROBLEME VECHI. MII DE ALBINE GĂSITE MOARTE LA O STUPINĂ. Motivul: Tratamente chimice în livezi

19 apr 2022
Din aceeași categorie

NICIUN PORT NU FUNCȚIONEAZĂ ÎN ODESA. Tone de cereale sunt blocate în Ucraina. Zelenski cere ajutor

10 mai 2022

UCRAINA IMPUNE RESTRICŢII PENTRU EXPORTURILE DE CEREALE SPRE REPUBLICA MOLDOVA ŞI ROMÂNIA

06 mai 2022

FĂRĂ CARTOFI PAI LA KFC ȘI MCDONALD'S. Motivul: criză de cartofi în unele țări

04 mai 2022

ÎNGRĂȘĂMÂNTUL MINERAL DEVINE UN LUX – FERMIERII SUNT ÎNGRIJORAȚI

04 mai 2022

A DAT 255 DE MII DE EURO PENTRU UN TRACTOR. Despre ce este vorba – aflați aici

04 mai 2022

POLITICA AGRICOLĂ A UE este pusă la încercare din cauza războiului din Ucraina

POLITICA AGRICOLĂ A UE este pusă la încercare din cauza războiului din Ucraina

POLITICA AGRICOLĂ A UE este pusă la încercare din cauza războiului din Ucraina

loading ...