RUSIA DECLARĂ STARE DE URGENȚĂ ÎN AGRICULTURĂ. Ce se va întâmpla cu exporturile?

11 jun 2024
Rusia a declarat stare de urgență în 10 regiuni din cauza daunelor recoltelor cauzate de înghețurile din mai. Acest lucru îi va ajuta pe fermieri să obțină fonduri suplimentare, dar, potrivit oficialilor, nu ar trebui să perturbe obligațiile de export, scrie Reuters.
 
Ministrul adjunct al Agriculturii Andrii Razin a declarat vineri că impactul vremii asupra producției agricole va fi minimizat, iar Moscova va îndeplini toate obligațiile de export.
 
De azi, am resemănat deja aproape 800.000 de hectare. Toate obligațiile noastre din punct de vedere atât al consumului intern, cât și al exportului vor fi cu siguranță îndeplinite, a spus el.
 
Înghețurile puternice din luna mai din Rusia au determinat totuși companiile de consultanță agricolă IKAR și Sovecon să-și reducă previziunile privind recolta de grâu din acest an.
 
IKAR și-a redus prognoza pentru recolta de grâu la 81,5 milioane de tone, adică cu 12% mai puțin decât la jumătatea lunii martie. Recolta de anul trecut s-a ridicat la aproximativ 93 de milioane de tone.
 
În această săptămână, Sovekon și-a redus prognoza pentru recolta de grâu la 80,7 milioane de tone În luna martie, a estimat o recoltă de 94 de milioane de tone.
 
Andrei Sizov, de la firma de consultanță Sovecon, a declarat că perspectivele de deteriorare rapidă pentru recoltă, combinate cu creșterea prețurilor interne, au însemnat totuși că riscul unor restricții suplimentare asupra exporturilor de cereale a crescut.
 
Starea de urgență declarată de Rusia se extinde în 10 regiuni. În una dintre regiuni fiind afectate 265.000 de hectare de culturi agricole.
loading ...