SUA CUMPĂRĂ GRÂU DIN UCRAINA PENTRU ȚĂRILE SĂRACE DIN AFRICA. Vor fi alocate 68 milioane de dolari

18 aug 2022
Secretarul de stat american Anthony Blinken  a anunțat că Statele Unite ale Americii vor aloca 68 de milioane de dolari pentru Programul Alimentar Mondial al Națiunilor Unite pentru achiziționarea grâului ucrainean cu scopul de a rezolva criza alimentară globală acută, informează AGROMEDIA, cu referire la latifundist.com.

„Statele Unite vor contribui cu 68 de milioane de dolari la Programul Alimentar Mondial pentru achiziționarea de grâu ucrainean pentru a rezolva criza alimentară globală acută. Ne angajăm să sprijinim securitatea alimentară globală pentru cei mai vulnerabili și facem apel la toate țările să urmeze exemplul”, a informat Anthony Blinken  printr-un mesaj postat pe Twitter.

Fondurile vor fi investite în achiziționarea, transportarea și depozitarea a până la 150 mii de tone de grâu ucrainean. Transportul umanitar se îndreaptă către locuitorii țărilor din Peninsula Somalia, unde domnește o secetă istorică, care împinge milioane de oameni în pragul foametei.

De la începutul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, Statele Unite au oferit asistență de aproape 7,6 miliarde de dolari pentru a răspunde crizei globale de securitate alimentară.

Conform datelor ONU, din data de 22 iulie, de când s-a ajuns la acordul de reluare a transporturilor de cereale din porturile Ucrainei de la Marea Neagră, au fost exportate peste 500.000 de tone de cereale.

„În timp ce reluarea exporturilor din porturile Ucrainei de la Marea Neagră este un pas pozitiv în satisfacerea nevoilor țărilor cu insecuritate alimentară, aceste transporturi trebui să continue, astfel încât milioane de tone de alimente să poată ajunge pe piețe și să ajute la hrănirea celor mai vulnerabili din lume”, a adăugat oficialul.

Potrivit world-grain.com, USAID în parteneriat cu Fundația Howard G. Buffett și Fundația Minderoo, a sprijinit primul transport umanitar de cereale din 16 august, care a părăsit Marea Neagră prin portul Ucrainei Yuzhny.

Această achiziție vine la doar câteva săptămâni după ce ONU a anunțat că a contribuit la inițierea unui acord între Ucraina, Rusia și Turcia pentru a relua exporturile de cereale ucrainene prin Marea Neagră, care s-au oprit după invazia rusă a Ucrainei din 24 februarie.

Rusia și Ucraina sunt printre cei mai mari exportatori de cereale din lume.

SUA CUMPĂRĂ GRÂU DIN UCRAINA PENTRU ȚĂRILE SĂRACE DIN AFRICA. Vor fi alocate 68 milioane de dolari

SUA CUMPĂRĂ GRÂU DIN UCRAINA PENTRU ȚĂRILE SĂRACE DIN AFRICA

Vor fi alocate 68 milioane de dolari

SUA CUMPĂRĂ GRÂU DIN UCRAINA PENTRU ȚĂRILE SĂRACE DIN AFRICA. Vor fi alocate 68 milioane de dolari

loading ...