SUTE DE CAMIOANE UCRAINENE AU TRECUT GRANIȚA CU POLONIA, DUPĂ MAI MULTE SĂPTĂMÂNI DE BLOCAJE

12 dec 2023
Aproximativ 100 de camioane au trecut printr-un punct de trecere a frontierei ucrainene cu Polonia de când șoferii polonezi de camioane au ridicat luni blocajul, a declarat adjunctul ministrului ucrainean al infrastructurii, Serhiy Derkach, transmite AGROMEDIA cu referire la Reuters.
 
Acesta a declarat că Kievul speră ca blocajele să fie ridicate și la alte trei puncte de control de la graniță, unde camioanele sunt blocate din cauza protestelor privind accesul firmelor ucrainene de transport rutier de marfă în Uniunea Europeană.
 
El a precizat că o încercare a protestatarilor de a bloca din nou drumul luni nu a oprit traficul, camioanele folosind o rută alternativă prin ceea ce este unul dintre cele mai mari puncte de trecere a frontierei. Mii de camioane care transportă bunuri comerciale au fost blocate timp de săptămâni la punctele de trecere a frontierei poloneze cu Ucraina din cauza protestelor, care au început la 6 noiembrie.
 
Reamintim că transportatorii polonezi și slovaci și-au acuzat omologii ucraineni că se folosesc de accesul fără autorizații în UE pentru a practica prețuri mai mici și a oferi servicii care nu le sunt permise. 
loading ...