TOATE PORTURILE UCRAINENE DE PE DUNĂRE AU FOST ATACATE

13 sep 2023
Au fost atacuri rusești, azi noapte, în toate porturile ucrainene de pe Dunăre. Sunt informații că au fost auzite alarme aeriene și explozii în Reni, Izmail și Chilia. Pe de altă parte, Ucraina a atacat masiv, în timpul nopții, principalul port din Crimeea, Sevastopol. Șantierul naval al flotei ruse din Marea Neagră a fost lovit cu rachete.
 
Guvernatorul rus al Crimeei a anunțat că a fost lovită și o uzină în care se construiesc și se repară nave militare. 24 de oameni ar fi fost răniți. Vladimir Putin și Kim Jong Un s-au întâlnit la cosmodrom.
 
Rușii spun că sistemele de apărare aeriană au doborât șapte rachete, iar o navă de patrulare a distrus toate bărcile-dronă.  Trei rachete au lovit șantierul naval al Flotei ruse din Marea Neagră și o uzină de reparații. Două nave aflate în reparații au fost avariate. Martori din peninsula anexată au filmat explozii puternice și flăcări mari.
 
Atacuri au fost și spre est, în raionul Cetatea Albă, nu departe de granița cu Republica Moldova. Peste noapte, guvernatorul regiunii Odessa, de care țin și porturile dunărene, a avertizat în câteva rânduri locuitorii să intre de urgență în adăposturi și să nu filmeze, ca să nu le dezvăluie rușilor unde sunt bateriile de apărarea antiaeriană.
 
Ucrainenii din zonă au stat în alertă toată noaptea. Au fost anunțați că vin dronele la miezul nopții. Abia în jurul orei 5 s-a ridicat alarma. Sirenele s-au auzit și pe malul românesc al fluviului.
 
Sursa: Digi24.  
 
loading ...