UCRAINA CREȘTE EXPORTURILE CU AUTOCAMIOANELE. Ce prețuri au transportatorii, vedeți AICI

15 mar 2023
De la începutul anului, Ucraina a crescut constant exporturile prin transport rutier. În perioada 1 martie - 13 martie, exportul total de produse agricole prin transport rutier a fost de 338.000 de tone, față de 332.000 de tone în februarie și 217.000 de tone în ianuarie pentru aceeași perioadă, transmite AGROMEDIA, cu referire la Agroportal, care prezintă datele făcute publice de brocherii din Ucraina.

Se observă că exportul cu ajutorul camioanelor, în martie, ajunge deja la:
  • 66.000 de tone de porumb,
  • 38.000 de tone de grâu,
  • 30.000 de tone de floarea soarelui,
  • 26.000 de tone de ulei de floarea-soarelui,
  • 20.000 de tone de soia.
Tarifele de transport auto pentru principalele destinații către Europa rămân neschimbate. Tarife de piață pentru transportul auto în Ucraina sunt:
  • Regiunea Lviv. - Germania — 80-90€/t;
  • Regiunea Lviv. - Italia — 120€/t;
  • Regiunea Cherkasy - Bulgaria — 90€/t.
Producătorii agricoli din Ucraina, din cauza problemelor constante cu logistica încă de la începutul războiului, au fost nevoiți să achiziționeze și să-și mărească propria flotă de vehicule ca element al sustenabilității afacerilor.

Se observă că deschiderea de noi lanțuri de vânzare a produselor agricole pe piețele europene cu aprovizionare prin transport rutier a creat o cerere stabilă de transport rutier în direcția Europei.

Transportatorii străini care doresc să ofere servicii producătorilor ucraineni vizitează deja Ucraina. Creșterea treptată a capacității frontierelor și adaptarea comerțului la cozile de la frontieră a creat premisele unui flux constant de mărfuri și o creștere a potențialului de export de produse agricole prin transport rutier la 1 milion de tone pe lună, spun experții.
 
Închiderea porturilor, în opinia acestora, a redus semnificativ utilizarea transportului feroviar, ceea ce a afectat scăderea transportului de marfă. Ultimul transport de la Korsun la Pivdenny a fost cotat la nivelul de 1.600 UAH pe tona transportată cu vagoane de cale ferată, pentru luna martie.
 
 
loading ...