„NOUTATEA ANULUI” REVINE LA MOLDAGROTECH ȘI FARMER 2023

20 oct 2023
Săptămâna aceasta se încheie cu ediția de toamnă a expoziției internaţionale specializate de maşini, echipamente şi tehnologii pentru complexul agroindustrial Moldagrotech și a expoziției internaționale specializate de produse, utilaje, tehnologii agricole și meșteșuguri Farmer.
 
Ediția anului 2023 reunește peste 200 de participanți din cinci țări: Republica Moldova, Austria, Italia, România, Ucraina. Printre expozanți se regăsesc producători şi dealeri de tehnică, instrumente, inventar și echipament pentru complexul agroindustrial și pentru grădinărit, care prezintă ultimele noutăți în tehnologiile agricole.
 

Noutatea anului

Anul acesta, la expoziție a revenit Concursul „Noutatea anului”. Participanți ai concursului pot deveni toți expozanții de la Moldagrotech și FARMER. Scopul concursului este de a releva și a promova cele mai moderne echipamente pentru creșterea eficienței muncii și dezvoltarea afacerilor agricole în Republica Moldova.
 
Concursul se desfășoară la următoarele categorii:
  • Producători locali de mașini și echipamente agricole pentru industria prelucrătoare;
  • Distribuitori locali de mașini și echipamente agricole pentru industria prelucrătoare;
  • Producători și distribuitori străini de mașini și echipamente agricole pentru industria prelucrătoare;
  • Producători si distribuitori de produse fitosanitare și îngrășăminte pentru sectorul agricol.
 
Criteriile de selectare a câștigătorilor includ: inovația științifică, posibilitatea valorificării acesteia în condițiile Republicii Moldova, raportul preț-calitate, impactul asupra mediului și altele.
 
Comisia de evaluare este alcătuită din reprezentanți ai Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, ai instituțiilor de învățământ de specialitate și institutelor de cercetări, precum și proiectelor internaționale și europene din domeniul agriculturii.
 
Pe parcursul celor patru zile vor fi organizate o serie de seminare, mese rotunde, instruiri, în cadrul cărora experții din domeniu vor aborda cele mai actuale și utile subiecte pentru a aduce agricultura la un nivel avansat.
 
La fel, instituţiile ştiinţifice specializate, printre care I.F. Porumbeni și ICCC Selecția vor promova tehnologii noi, menite să sporească eficienţa proceselor de cultivare, păstrare şi prelucrare a produselor agricole. Instituțiile bancare și de finanțare sunt prezente cu oferte speciale de creditare. Printre noile tendințe este și digitalizarea agriculturii, căreia îi va fi dedicată o zi specială în cadrul expoziției.
 
Expozițiile vor continua până duminică 22 octombrie curent, la CIE Moldexpo.
loading ...