O LIVADĂ ÎN DAR. Mai multe instituții de învățământ vor avea ocazia sa aibă plantații de alun

11 nov 2021

Câteva instituţii de învăţământ din ţara noastră vor primi în dar câte o livadă de alun în urma unui concurs desfăşurat în perioada 1-10 noiembrie de compania „Euroalun” din Chişinău, membră a Asociaţiei MOVCA.
Concursul este organizat pentru al patrulea an consecutiv, iar la această ediţie câştigătorii vor fi selectaţi în funcţie de numărul de comentarii adăugate de studenţi, elevi, profesori sau alţi reprezentanţi ai instituţiei de învăţământ la postarea despre concurs de pe pagina  de Facebook Euroalun – Alune Moldova.

Acţiunea face parte din proiectul „O livadă în dar”, implementat de compania „Euroalun”, şi care are scopul de a educa generaţiile în creştere în spiritul unui mediu sănătos și al unei alimentații sănătoase. Or, alunele sunt bogate în antioxidanți, proteine, vitamine, fibre, minerale, sunt bune pentru inimă, reduc inflamaţia, îmbunătățesc sănătatea tractului digestiv și funcțiile creierului. De asemenea, alunele ajută la ținerea sub control a diabetului, mențin elasticitatea pielii, reduc oboseala și întăresc sistemul imunitar. 

În cadrul proiectului, elevii claselor gimnaziale și de liceu împreună cu profesorii lor sunt antrenaţi în activități în aer liber de înverzire a plaiului prin plantarea şi îngrijirea livezilor de alun. De asemenea, ei beneficiază de o lecție de introducere în agricultura sustenabilă, managementul deșeurilor, tehnicile de plantare a pomilor și arbuștilor, organizată împreună cu experții din Italia ai „Euroalun”.

Câştigătorii ediţiilor din anii precedenţi sunt: Liceul Teoretic „Dante Alighieri” din municipiul Chișinău (2018), Liceul Teoretic „Emil Nicula” din satul Mereni, raionul Anenii Noi (2019), Liceul Teoretic „Gheorghe Palade” din satul Puhoi, raionul Ialoveni, precum şi Facultatea de biologie și pedologie a USM, dar şi Gimnaziul Gangura din comuna cu acelaşi nume din raionul Ialoveni (2020).

Compania „Euroalun” a fost înființată în anul 2018, cu scopul de a promova cultura alunului în Republica Moldova. Obiectivul companiei este de a contribui la obţinerea unei producţii finite de alun de calitate, inclusiv ecologice, prin comercializarea materialului săditor la pachet cu asistența tehnică și agronomică acordată timp de cinci ani. 
În ţara noastră au fost plantaţi până acum peste 250 mii de puieți de alun în sistem ecologic, dar şi convenţional.
 
Top știri

CE TREBUIE SĂ FACĂ APICULTORII ÎN STUPINE PENTRU A EVITA ROIRILE? Cum poate fi întrerupt roitul?

22 apr 2022

DAVID BECKHAM S-A APUCAT DE APICULTURĂ. Fostul fotbalist intenționează să lanseze o afacere cu miere organică

06 mai 2022

TEHNICA ÎNLOCUIRII REGINELOR. Greșeli frecvente pe care le fac apicultorii

02 mai 2022

EVODIA – SPECIA SALVATOARE A APICULTORILOR. Acest copac nu are concurenți la volumul de miere livrat

29 apr 2022

PREȚURILE AU LUAT-O RAZNA. Cât costă puii, bobocii și rățuștele în acest an?

18 mai 2022
Din aceeași categorie

LA FĂLEȘTI, ACTIVEAZĂ PRIMA SERĂ HIDROPONICĂ DIN ȚARĂ. Antreprenorul a implementat cel mai bun proiect în domeniul energiei solare fotovoltaice

19 mai 2022

FERMIERII DIN FĂLEȘTI AU CERUT MINISTRULUI AGRICULTURII COMPENSAREA PREȚULUI LA LAPTE

19 mai 2022

UNGARIA ACORDĂ 1000 DE AUTORIZAȚII GRATUITE PENTRU TRANSPORTATORII MOLDOVENI

19 mai 2022

OUĂ CONTAMINATE CU POLUANȚI ORGANICI, DEPISTATE LA CIOBANOVCA ȘI DUMBRAVA

19 mai 2022

REPUBLICA MOLDOVA, LA REUNIUNEA SUBCOMITETULUI ACORDULUI DE LIBER SCHIMB CENTRAL-EUROPEAN(CEFTA)

19 mai 2022

O LIVADĂ ÎN DAR. Mai multe instituții de învățământ vor avea ocazia sa aibă plantații de alun

O LIVADĂ ÎN DAR

Mai multe instituții de învățământ vor avea ocazia sa aibă plantații de alun

O LIVADĂ ÎN DAR. Mai multe instituții de învățământ vor avea ocazia sa aibă plantații de alun

loading ...