150 DE METRI DE CALE FERATĂ VOR FI REABILITAȚI ÎN URMA ACCIDENTULUI DE LA CEADÎR-LUNGA

07 aug 2023
Șase vagoane încărcate cu cereale s-au desprins și au deraiat de pe calea ferată în urma unui accident feroviar. Î.S. ”Calea Ferată din Moldova” a anunțat că incidentul s-a produs la data de 05.08.2023, ora 16.02, pe sectorul de cale ferată Culma – Ceadîr-Lunga.
 
Aproximativ 50 de angajați CFM lucrează intens la înlăturarea consecințelor accidentului feroviar. Cele 6 vagoane încărcate cu cereale care au deraiat de pe cale au fost scoase și redirecționate la stația Basarabeasca. Pentru a nu risipi marfa, vagoanele accidentate, pline cu cereale, sunt descărcate într-un loc special. În acest scop, la fața locului este și o macara specială care ridică și direcționează vagoanele.
 
Muncitorii deja au montat 50 de metri de cale ferată cu șine și traverse noi de beton. În total, urmează să fie reabilitați 150 de metri de cale ferată. Angajații căii ferate lucrează în continuare ca în termeni cât mai restrânși tronsonul să fie funcțional și sigur.
 
Cauza preliminară a accidentului este temperatura extrem de înaltă care a făcut ca șinele sudate să-și piardă din rezistență. Trenul cu 61 de vagoane marfare se deplasa de la stația Basarabeasca spre portul Reni, Ucraina.
 
Potrivit comunicatului, se depun toate eforturile ca în termeni cât mai restrânși să fie relansată circulația pe acest tronson. Pentru a elucida cauzele și circumstanțele exacte ale accidentului, la fața locului s-au deplasat reprezentanții IGSU, organele de drept și comisia specială CFM.
 
loading ...