ADIO, VARĂ! Prognoza meteo pentru următoarele șapte zile: toamna-și scoate pensula din sân

30 aug 2021
Petrecem ultimele zile din vara lui 2021, una care lasă după sine ploi abundente, grindină, tunete și fulgere. Dar și o recoltă bogată de cereale, plus una de porumb și floarea-soarelui care va suplini golul creat de condițiile meteo deloc binevoitoare cu munca agricultorilor. Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță șapte zile dominate de temperaturi autumnale, cer variabil și chiar ploi.
 
Pentru săptămâna 30 august-5 septembrie, în raioanele de Centru maximele termice vor oscila între +26 și +23 grade Celsius, iar miercuri se anunță preciptații slabe.
 
La Sud, mercurul din termometre va indica luni și marți temperaturi de +28 grade Celsius. Restul săptămânii va fi una stabilă și maxime de până la +25 grade Celsius. Joi, în a doua zi din toamna care vine cu tradiționalele culori, sunt prognozate ploi, așa că nu scoatem umbrela din rucsac.  
 
Septembrie se va face resimțită și în zona de Nord, astfel că săptămâna începe de la +23 grade Celsius și coboară până la +20, iar pentru joi se anunță ploi.
 
Una dintre veștile bune e că Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează că roada medie de sfeclă de zahăr pe țară în acest an va constitui 300-330 сh/ha (roada medie în ultimii 10 ani a constituit 320 ch/ha).
 
Adio, vară, și bine ai venit, toamnă! Sper să ne simțim bine împreună.


 
loading ...