AGRICULTOARELE, PREMIATE PENTRU REZULTATE REMARCABILE LA GALA FEMEILOR ÎN AGRICULTURĂ

16 jun 2022
În premieră, în Republica Moldova a fost organizată, Gala Femeilor în Agricultură, eveniment ce are drept scop promovarea, aprecierea și recunoașterea eforturilor și contribuția doamnelor, care au investit resurse financiare, timp, muncă și cunoștințe pentru dezvoltarea agriculturii țării noastre.

La eveniment au fost prezentate și istoriile de succes ale femeilor din agricultură, care au obținut performanțe remarcabile și pot împărtăși experiențele proprii. Ulterior, doamnelor le-au fost decernate premii, pentru a încuraja implicarea femeilor în agricultură și pentru a recompensa excelența.

Premii pentru rezultate frumoase în domeniul în care activează au primit: Doina Sârghi – cereale și legume; Doina Cirhan – vii și livezi; Tatiana Onofrei – agricultură în câmp protejat și deschis; Dumitrița Todan – zootehnie; Pleșca Cristina – apicultură; Stela Efros – avicultură; Axenia Cojocaru – avicultură.

În cadrul evenimentului, ministrul, Viorel Gherciu, a transmis un mesaj de apreciere a aptitudinilor profesionale ale femeilor din întreprinderile agricole.

Ne bucurăm că numărul doamnelor care au curajul să investească în agricultură și să gestioneze eficient afacerile agricole, este în creștere. În pofida faptului că ne aflăm într-o situație când ne confruntăm cu mai multe probleme în regiune, doamnele reușesc să dezvolte sectorul agricol. Din toți beneficiarii de subvenții de anul trecut , 18% au fost femei, beneficiind în total de 260 mln Lei din bugetul de stat. Aceste acțiuni asigură modernizarea sectorului agricol, securitatea alimentară a țării și diversificarea afacerilor. Sper ca numărul doamnelor în sectorul agricol să înregistreze o dinamică ascendentă. Pentru realizarea acestui deziderat,  MAIA împreună cu partenerii de dezvoltare vor coopera intens pentru a crea noi oportunități de dezvoltare, a transmis ministrul.

Potrivit datelor statistice, în țara noastră avem peste 800 de femei care administrează afaceri agricole și peste 750 de femei angajate în agricultură, cu circa 16% mai puțin decât bărbați. În anul 2021 au fost lansate și gestionate de către femei-fermier 24 de proiecte start-up. Totodată, peste 55% din totalul proiectelor start-up subvenționate sunt administrate de femei-fermier.
 
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

ÎN CURÂND: Dublarea cantității de grâu din rezerva de stat, cheiuri temporare și un nou post vamal. Asta au promis autoritățile exportatorilor de cereale

04 jul 2022

21 DE TONE DE TUTUN – ARSE DINTR-UN FOC. Camionul care le transporta a fost cuprins de flăcări la Edineț

04 jul 2022

METEO. Încă o săptămână de foc. Când sunt prognozate ploi, AICI

04 jul 2022

MATERIAL SEMINCER ȘI FURAJE, PENTRU GOSPODĂRIILE MICI

01 jul 2022

„ACOLO UNDE NU ESTE IRIGARE, E DE PLÂNS”. Recolta de mure – grav afectată de secetă și temperaturile caniculare

01 jul 2022

AGRICULTOARELE, PREMIATE PENTRU REZULTATE REMARCABILE LA GALA FEMEILOR ÎN AGRICULTURĂ

AGRICULTOARELE, PREMIATE PENTRU REZULTATE REMARCABILE LA GALA FEMEILOR ÎN AGRICULTURĂ

AGRICULTOARELE, PREMIATE PENTRU REZULTATE REMARCABILE LA GALA FEMEILOR ÎN AGRICULTURĂ

loading ...