AU FURAT DIN PĂDURE 48 DE ARBORI DE SALCÂM, FRASIN ȘI ARȚAR

28 jul 2023
Au tăiat ilegal 48 de arbori de specie salcâm, frasin și arțar. Cazul a fost identificat de către inspectorii de mediu din Dondușeni, în pădurea localității Scăieni. Arborii tăiați ilegal aveau diametre cuprinse între 10 și 21 cm, iar volumul total al masei lemnoase tăiate a fost de aproximativ 2,377 metri cubi.
 
În timpul verificărilor conform planului de lucru, în pădurea gestionată de primăria Sociteni, au fost depistate 48 de cioate rămase după ce au fost tăiați ilegal de către persoane necunoscute. Acest act ilegal a avut un impact asupra mediului înconjurător, iar consecințele sunt de-a dreptul îngrijorătoare, scrie Inspectoratul General pentru Protecția Mediului.
 
O astfel de acțiune poate avea efecte devastatoare asupra ecosistemului local și poate afecta habitatul natural al multor specii de plante și animale.
 
Pe lângă pagubele aduse mediului înconjurător, actul de tăiere ilegală a produs și un prejudiciu financiar, conform estimărilor, prejudiciul cauzat mediului în valoare de 3288,60 lei.
 
În urma descoperirii, inspectorii de mediu au acționat prompt și au transmis materialele referitoare la acest caz către organele de drept, Inspectoratul de Poliție Dondușeni, se mai arată în comunicat.
 
Inspectoratul pentru Protecția Mediului vine cu un îndemn  către societatea civilă și comunitatea locală pentru a se implica activ și responsabil în conservarea și protejarea resurselor naturale.
 
Fiecare avem un rol esențial în eforturile de a proteja mediul înconjurător pentru generațiile viitoare.
loading ...