AU RĂMAS ȘI FĂRĂ BANI, ȘI FĂRĂ 125 TONE DE SEMINȚE DE FLOAREA-SOARELUI

16 jun 2023
Două companii din Chișinău au căzut în plasa escrocilor, care au cumpărat 125 de tone de semințe de floarea-soarelui, dar nu au achitat - peste 500.000 lei. Ofițerii Direcției investigații Centru ai INI, sub conducerea procurorilor PCCOCS, de comun cu ofițerii DGUP și angajații ANP, investighează cazul.
 
Deși ambele companii au încheiat contracte cu persoanele investigate, acestea nu le-au achitat banii promiși. Escrocii au mințit că au efectuat transferul, dar banca are rețineri. Așa cum cumpărătorii le-au propus un preț mai avantajos decât cel pe piață, vânzătorii au acceptat tranzacția, chiar dacă compania era înființa doar 1 lună în urmă.
 
Oamenii legii îl investighează în calitate de bănuit pe administratorul companiei cu vârsta de 30 de ani, care ar fi cumpărat produsele, precum și una din persoanele cu vârsta de 31 de ani, care stă în spatele acestor escrocherii. Este vorba de 2 foști deținuți, condamnați pentru omor.
 
Investigațiile continuă pentru identificarea tuturor făptașilor și tragerea lor la răspundere penală.
 
Nu vindeți produsele agricole dacă:
  • Companiile nu au o durată lungă de activitate, ci ar putea avea doar una sau câteva luni de la înregistrare. Aceste date pot fi obținute din surse publice, inclusiv pe portalurile autorităților publice
  • Prețul propus spre cumpărare este mai avantajos decât cel mediu pe piață;
  • Banii încă nu au fost transferați, prin confirmarea de către bancă a primirii plății, iar „cumpărătorii” deja sosesc cu camionul să preia marfa și pretind că banii au fost transferați, dar sunt anumite „rețineri la bancă.”
loading ...