BAZINUL DE ACUMULARE AL SISTEMULUI CENTRALIZAT DE IRIGARE „CRIULENII DE SUS” ESTE ÎN PROCES DE RENOVARE

09 nov 2022
Bazinul de acumulare la Sistemul Centralizat de Irigare „Criulenii de Sus” este în proces de renovare. Echipa de muncitori a dat start lucrărilor de construcție pentru reabilitarea bazinului de acumulare, cât și instalarea unui tronson de conductă pentru irigarea terenurilor din aria de deservire a sistemului menționat.
 
Potrivit informațiilor, Antreprenorul contractat este în proces de acoperire a bazinului cu un strat de impermeabilizare din geomembrană rezistentă, așezată pe suport de geotextil. În același timp, în stația de pompare se execută lucrările de înlocuire a echipamentului hidromecanic uzat, iar în următoarele zile, va fi început procesul de excavare pentru montarea tronsonului de conductă la subtraversarea drumului prin metoda închisă.
 
În urma verificărilor la fața locului, specialiștii Fondului de Dezvoltare Durabilă Moldova au constatat că lucrările se execută conform normelor în vigoare și documentației de proiect aprobate, asigurându-se calitatea acestora.


 
Lucrările respective sunt finanțate de FDD Moldova, de rând cu contribuția proprie a Asociației Utilizatorilor de Apă pentru Irigații „Criulenii de Sus” și vor oferi posibilitatea irigării pe aproximativ o mie de hectare, atrăgând totodată noi agricultori în zonă.
 
loading ...