BIROUL FAO PENTRU EUROPA ȘI ASIA CENTRALĂ ANUNȚĂ CONCURS DE FOTOGRAFIE. Detalii vedeți în material

20 oct 2022
Îmbinați pasiunea pentru alimentația sănătoasă și fotografia și puteți fi premiat. Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO) a dat start unui concurs de fotografie, organizat în contextul Zilei mondiale a alimentației.

Astfel, sub motto-ul „Alimentație sănătoasă pentru toți!”, concursul foto inițiat de FAO în Europa și Asia Centrală oferă oportunitatea locuitorilor acestei regiuni de a participa cu fotografii care ilustrează soluții pentru o alimentație mai bună pentru toți într-un mod durabil. Participanții sunt încurajați să se concentreze asupra procesului, al modului în care alimentele sănătoase sunt produse, procesate și împărțite, și mai puțin asupra alimentelor în sine.
Termenul limită de aplicare la concurs este 2 noiembrie 2022. Mai multe detalii și formularul de aplicare pot fi găsite pe pagina web a FAO (https://www.fao.org/europe/resources/wfdphotocontest2022/en/ ).

Trei câștigători vor fi selectați de un juriu și anunțați în decembrie. Câștigătorii vor fi promovați de birourile FAO din Europa și Asia Centrală și vor primi o pungă cadou surpriză și un Certificat de recunoaștere.

Milioane de oameni din întreaga lume nu își pot permite o dietă sănătoasă, punându-le la un risc ridicat de insecuritate alimentară și malnutriție. Dar sfârșitul foametei nu înseamnă doar aprovizionare. Astăzi se produc suficientă hrană pentru a hrăni pe toată lumea de pe planetă.
Anual, pe glob, se aruncă în jur de 88 milioane de tone de produse alimentare. Alimentele care ajung cel mai des la gunoi sunt: bucate gata, pâinea/produse de panificație, legumele și fructele, iar motivele ce conduc la acest lucru sunt: degradarea rapidă a alimentelor, estimarea greșită a cantității de alimente ce se consumă la o masă, dar și cumpărăturile în exces. Fiecare din noi poate contribui la diminuarea acestei cifre!
 

BIROUL FAO PENTRU EUROPA ȘI ASIA CENTRALĂ ANUNȚĂ CONCURS DE FOTOGRAFIE. Detalii vedeți în material

BIROUL FAO PENTRU EUROPA ȘI ASIA CENTRALĂ ANUNȚĂ CONCURS DE FOTOGRAFIE

Detalii vedeți în material

BIROUL FAO PENTRU EUROPA ȘI ASIA CENTRALĂ ANUNȚĂ CONCURS DE FOTOGRAFIE. Detalii vedeți în material

loading ...