CĂLUGĂRIȚELE DIN BELGIA S-AU APUCAT DE BERE: O produc din alac, o consumă duminica și o vând în Italia și Spania

10 dec 2021

Călugăriţele de la abaţia Maredret din Belgia, confruntate cu lipsa fondurilor necesare pentru renovări urgente, au apelat la o activitate de care timp de sute de ani s-au ocupat doar călugării: fabricarea berii, informează Reuters vineri.
 
Comunitatea formată din 20 de călugăriţe benedictine, fondată în 1893, a decis în urmă cu aproximativ cinci ani că venise timpul să îşi unească forţele cu un producător de bere cu scopul de a realiza o băutură “infuzată” cu o parte din istoria şi valorile lor şi de a contribui astfel la repararea găurilor din acoperişurile abaţiei şi a crăpăturilor din pereţii acesteia, anunță AGROMEDIA cu referire la stirileprotv.ro.
 
După aproape trei ani de colaborare cu producătorul şi importatorul de bere John Martin, au fost puse în vânzare în vara acestui an „Maredret Altus”, o bere chihlimbarie cu 6,8% alcool, cu aromă de cuişoare şi boabe de ienupăr şi „Maredret Triplus”, o băutură blondă cu 8% alcool, cu aromă de coriandru şi salvie.
 
„Face bine la sănătate. Ajută digestia. Tuturor surorilor le place berea, doar suntem în Belgia”, a declarat sora Gertrude, adăugând că ocupantele abaţiei îşi permit câte o sticlă duminicile.
 
Berile sunt produse din alac - o cereală menţionată în texte de Sfânta Hildegard, stareţă benedictină germană din secolul al XI-lea care a inspirat ordinul belgian - şi din plante cultivate în mod obişnuit în grădina călugăriţelor.
 
300 000 de sticle pe an, dar va ajunge la 3 milioane!
 
Potrivit lui Edward Martin, distilator-şef şi strănepotul fondatorului producătorului de bere, capacitatea de producţia este în prezent la 300 000 de sticle pe an şi va creşte la aproximativ 3 milioane în câţiva ani. În afara Belgiei, această bere este deja vândută în Italia şi în Spania.
 
Berile de abaţie, în cazul cărora berarul plăteşte redevenţe pentru utilizarea numelui mănăstirii, sunt comune în Belgia, însă până în prezent erau prezente doar la mănăstirile de călugări.
 
Abaţia Maredret se află la doar un kilometru de omologul ei masculin, abaţia Maredsous, a cărei bere, produsă de Duvel, este disponibilă pe scară largă.
 
Sora Gertrude a subliniat că cele două abaţii nu se consideră rivale. „Li s-a adus la cunoştinţă, au fost informaţi şi ne-au dat undă verde. Nu este o competiţie, mai degrabă o complementaritate”, a spus ea.
 
Sursa:stirileprotv.ro
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

STRATEGIA NAȚIONALĂ DE DEZVOLTARE AGRICOLĂ ȘI RURALĂ PUSĂ ÎN DISCUȚIE: Propunerile înaintate de FARM

20 jan 2022

7 ANI DE DCFTA ÎN MOLDOVA: Extinderea listei de produse agroalimentare exportate în UE, primordială pentru ANSA. Detalii

20 jan 2022

DE ACUM ÎNCOLO ANSA VA DECIDE CARE FRUCTE ȘI LEGUME SUNT PROASPETE. Vezi cerințele noi aprobate de Guvern

19 jan 2022

VAMA ȘI MISIUNEA USAID, DISCUȚII DESPRE ACORDUL DE FACILITARE A COMERȚULUI. Succesele unui parteneriat

18 jan 2022

RISIPITORII DE APĂ: Topul orașelor în care apa, se pare, nu mai e izvorul vieții și decizia ANRE

18 jan 2022

CĂLUGĂRIȚELE DIN BELGIA S-AU APUCAT DE BERE: O produc din alac, o consumă duminica și o vând în Italia și Spania

CĂLUGĂRIȚELE DIN BELGIA S-AU APUCAT DE BERE: O produc din alac, o consumă duminica și o vând în Italia și Spania

CĂLUGĂRIȚELE DIN BELGIA S-AU APUCAT DE BERE: O produc din alac, o consumă duminica și o vând în Italia și Spania

loading ...