https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
21.27 EUR
17.88 USD
0.25 RUB
4.32 RON
0.67 UAH
CÂTĂ APĂ TREBUIE SĂ CONSUME ANIMALELE PE TIMP DE CANICULĂ? Vezi recomandările ANSA

CÂTĂ APĂ TREBUIE SĂ CONSUME ANIMALELE PE TIMP DE CANICULĂ? Vezi recomandările ANSA

01 jul 2021
În contextu avertizării meteorologice (caniculă) emise de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat, ANSA atenționează proprietarii/îngrijitorii de animale că trebuie să ia măsuri rezonabile de protecție a animalelor din proprietate, oferindu-le o furajare și adăpare corespunzătoare. Aceștia trebuie să verifice starea animalelor la intervale regulate şi să întreprindă măsuri corespunzătoare situației astfel încât să nu supună riscurilor inutile animalele. Necesitatea asigurării cu apă potabilă a animalelor este alimentată suplimentar de avertizarea meteorologică COD Galben de creșterea temperaturii aerului până la +33°C.

Astfel, dacă sunteți crescător de bovine, consumul zilnic de apă va fi de 115 litri/zi în cazul vacilor de lapte și 41 l/zi pentru cele care nu sunt în perioada de lactație. Purceii trebuie să bea între 2l/zi (cei înțărcați) și 20 l (pentru scroafe în perioada de lactație). Caii – de la 16, 5 l/zi până la 49 l (cei care cântăresc de la 650 kg). Ovinele – de la 4, 4 l/zi (mieii aflați la îngrășat) până la 10, 4 l în cazul oilor de lapte în lactație. Caprinele – de la 7, 7 l până la 13, 2l/zi (caprele în lactație). Cel mai eficient adăpost contra perioadelor de căldură extremă trebuie să protejeze de razele directe ale soarelui şi să permită vântului să răcorească animalele, aceste criterii fiind extrem de importante atunci când se optează pentru tipul şi locaţia adăpostului. În cazul în care nu se oferă suficient spaţiu pentru animale, există riscul de sufocare prin aglomerare în adăpost. Uneori poate fi necesară separarea animalelor în grupuri mai mici, din moment ce tendința de grup poate determina ca animalele să se grupeze în jurul unei singure surse de apă sau furajare. În condiții de temperaturi ridicate, se recomandă creşterea spaţiului alocat per cap de animal cu minimum 10%.

Datorită precipitațiilor abundente din ultima perioadă, se atestă o creștere luxuriantă a vegetației, astfel persistă riscul ca aceasta să producă o serie de tulburări digestive animalelor. În acest context, se recomandă proprietarilor de animale suplimentar pășunatului să suplinească rația furajeră a animalelor cu furaje grosiere uscate (paie sau fân). Protecția animalelor pet imp de inundații În situaţia în care animalele de fermă sunt ţinute într-o zonă în care există risc de inundaţii, trebuie ca proprietarii şi îngrijitorii de animale să dispună de un plan pentru a proteja animalele, care să includă dar să nu fie limitat la locul în care vor fi mutate animalele în caz de inundaţie şi modalitatea de transport a acestora astfel încât să fie respectate condiţiile minime de protecţie și bunăstare pentru acestea.

Proprietarii/îngrijitorii de animale pot afla dacă zona în care cresc animale este încadrată pentru risc de inundaţie sau alte intemperii prin intermediul instiuţiilor competente, cum este cazul de faţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă sau Serviiul Hidrometeorologic de Stat. La fel, recomandăm urmărirea comunicatelor oficiale care vizează riscurile de inundaţie, emise de autorități. În aceste zile se recomandă evitarea pășunatului sau cazarea animalelor și este contraindicată priponirea lor în imediata vecinătate a albiilor râurilor mari.
DOCTORUL CARE DĂ VIAȚĂ LAPTELUI ȘI-L TRANSFORMĂ-N CAȘCAVAL. Afacerea lui Gheorghe Guzun a ajuns peste hotare
02 aug 2021
NOILE TEHNOLOGII DE POST-RECOLTARE A FRUCTELOR AU TRECUT NISTRUL. Cine este fermierul care le aplică
02 aug 2021
ULTIMA LUNĂ DE VARĂ VINE CU GUST DE... FURTUNĂ. Prognoza meteo pentru următoarea săptămână
02 aug 2021
„AGROCEREALE” ARE UN NOU PREȘEDINTE. Cine este proaspătul șef ales de Adunarea Generală a Asociației afli AICI
30 jul 2021

CÂTĂ APĂ TREBUIE SĂ CONSUME ANIMALELE PE TIMP DE CANICULĂ? Vezi recomandările ANSA

CÂTĂ APĂ TREBUIE SĂ CONSUME ANIMALELE PE TIMP DE CANICULĂ? Vezi recomandările ANSA

CÂTĂ APĂ TREBUIE SĂ CONSUME ANIMALELE PE TIMP DE CANICULĂ? Vezi recomandările ANSA

loading ...