CEAȚĂ DENSĂ ȘI PRECIPITAȚII SUB FORMĂ DE LAPOVIȚĂ. Cum va fi vremea în următoarele 7 zile, vedeți AICI

09 jan 2023
Potrivit Ventusky, ciclonul arctic prognozat săptămâna trecută şi-a schimbat direcţia, astfel, ţările din estul continentului european nu vor mai fi afectate de temperaturi geroase şi ninsori abundente. După noile prognoze, temperaturile, în medie se mențin în intervalul +5, -5 grade Celsius. Precipitații sub formă de lapoviță și ploaie înghețată se prevăd în raioanele din nordul și centrul țării. Aerul se menține în continuare umed, în mare parte, formându-se condiții de ceață densă. Cel mai rece va fi miercuri și joi, când și în timpul zilei termometrele vor indica temperaturi negative pe alocuri. Presiunea atmosferică va fi ridicată.

La Nord, pentru primele trei zile ale săptămânii, meteorologii prognozează lapoviță. Maximele vor oscila între +5 și -2, iar minimele vor indica -6, +1 grad.

Și la Centru vom avea precipitații sub formă de lapoviță. Ziua, se vor înregistra +6, -1 grad, iar în timpul nopții vor fi -5, +2 grade Celsius.

La Sud, în mare, precipitații nu se prevăd, doar pentru ziua de marți sunt prognozate ploi slabe, pe alocuri. Temperaturile vor indica 0, +7 grade ziua și -4, +3 grade în timpul nopții.Săptămâna trecută, culturile de toamnă, în fond, s-au aflat în stare de repaus vegetativ. Temperatura minimă a solului la adâncimea nodului de înfrăţire a culturilor de toamnă (3 cm) a scăzut până la 0..-4ºC, fiind mult mai ridicată faţă de valorile critice (-15ºC). La sfârșitul săptămânii solul a fost în general dezghețat, doar izolat adâncimea de îngheț a solului a variat între 5 și 10 cm. Pe parcursul săptămânii, culturile pomicole și vița de vie la fel, s-au aflat în stare de repaus vegetativ.
loading ...