CONDIȚII MAI BUNE DE IRIGARE PENTRU FERMIERII DIN FLOREȘTI

13 jan 2023
Anul începe cu vești bune pentru fermierii din raionul Florești. În cadrul Sistemului Centralizat de Irigare „Gura Căinarului” au fost reabilitate și îmbunătățite următoarele obiecte de infrastructură: reconfigurarea modului de pompare a stației de pompare SP-1, reabilitarea sistemului de alimentare cu energie electrică, instalarea sistemului de automatizare a procesului tehnologic, precum și construcția unei rețele noi de distribuție a apei pentru irigarea sectorului din zona de deservire a stației de pompare SP-1.

Lucrările de construcție au fost finalizate și date în primire comisiei speciale. În acest sens, la fața locului s-a întrunit comisia de recepție formată din reprezentanții Fondului de Dezvoltare Durabilă Moldova (FDD Moldova), Agenția "Apele Moldovei", Antreprenorul responsabil de lucrări, precum și Proiectantul. De asemenea, la fața locului a fost prezent și primarul localității Gura Căinarului.

Lucrările reabilitare și reconstrucție a Sistemului Centralizat de Irigare s-au desfășurat în cadrul proiectului investițional finanțat de FDD Moldova și câștigat de AUAI Mărculești, care a preluat managementul SCI „Gura Căinarului”.

Aceste îmbunătățiri vor duce la optimizarea funcționării SCI „Gura Căinarului” și vor facilita majorarea suprafețelor irigabile cu aproximativ 200ha.

Fondul de Dezvoltare Durabilă Moldva precizează că obiectivele construite urmează a fi monitorizate în decursul unui an calendaristic, până la expirarea perioadei de garanție.
loading ...