CONDIȚII MODERNE DE STUDIU PENTRU ELEVII DE LA COLEGIUL TEHNIC AGRICOL DIN SOROCA

30 mai 2024
Construcția și dotarea Centrului tehnico-didactic în mecanică agricolă de la Colegiul Tehnic Agricol din Soroca au fost finalizate. Centrul este echipat cu dispozitive de ultimă generație, necesare pentru pregătirea practică a elevilor și a agenților economici din Soroca. Investiția totală a fost de 787 mii euro.
 
Peste 440 de elevi vor beneficia de condiții moderne de studiu care respectă standardele europene de calitate și corespund cerințelor curiculare actuale.


 
Astăzi, 30 mai, a avut loc evenimentul de inaugurare, la care a participat vicepremierul Vladimir Bolea:
Astăzi suntem martorii unui moment important în eforturile Guvernului de a dezvolta educația în Republica Moldova. Educația este fundamentul dezvoltării armonioase a statului nostru, iar investițiile în acest sector sunt esențiale pentru viitorul Moldovei. Acest centru, dotat cu echipamente agricole moderne, va oferi studenților noștri posibilitatea de a învăța tehnologii de ultimă generație, pregătindu-i pentru a deveni specialiști calificați în domeniul agricol.
 
Investiția de 787 mii euro a fost realizată de către Guvernul Republicii Moldova, cu sprijinul Băncii Europene de Investiții, în cadrul proiectului „Livada Moldovei”, inițiat de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.
 
Urmare a deciziei Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Colegiul Tehnic Agricol din Soroca va beneficia și de un al doilea proiect investițional, în valoare de 168 mii euro, destinat modernizării și dotării suplimentare a Centrului Tehnico-Didactic în Mecanica Agricolă.
loading ...