COOPERARE ECONOMICĂ ÎN DOMENIUL AGRICULTURII DINTRE MOLDOVA ȘI QATAR

13 jun 2022
Republica Moldova și Statul Qatar își vor coordona eforturile pentru crearea condițiilor de cooperare reciproc-avantajoase, inclusiv pe segmentul agricol. În contextul celebrării a 25 de ani de relații diplomatice între Republica Moldova și Statul Qatar, a fost semnat Acordul privind cooperarea economică și tehnico-științifică în domeniul agriculturii.

În acest sens, prim-ministra Natalia Gavrilița și premierul Qatarului Khalid bin Hamad Al-Thani, au convenit asupra unei colaborări în domeniul agroalimentar atât prin schimb de experiențe, cât și prin impulsionarea cooperării din sectorul privat.

Oficialii au discutat aspectele aferente agendei de cooperare a Republicii Moldova cu Statul Qatar, precum și oportunitățile investiționale din țara noastră.

Șefa Executivului a subliniat că, în pofida dificultăților din această perioadă, atragerea investițiilor străine directe în economia națională rămâne un obiectiv prioritar, realizarea căruia va asigura stabilitatea și reluarea cursului de dezvoltare în toate domeniile.

De asemenea, oficialii au discutat subiecte legate de sectorul energetic din Republica Moldova și modul de cooperare pentru a fortifica securitatea energetică a țării, inclusiv prin crearea unor rezerve strategice, investiții în energia regenerabilă și diversificarea accesului la diverse surse de energie pe termen lung.

Natalia Gavrilița și-a exprimat admirația pentru realizările Qatarului în fortificarea securității alimentare în ultimii câțiva ani. Astfel, părțile au convenit asupra unei colaborări în domeniul agroalimentar atât prin schimb de experiențe, cât și prin impulsionarea cooperării din sectorul privat.

Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut o întrevedere oficială cu omologul său, Șeicul Khalid bin Hamad Al-Thani. Vizita oficială a delegației moldovenești vine în contextul celebrării a 25 de ani de relații diplomatice între Republica Moldova și Statul Qatar, la invitația prim-ministrului qatarez.
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

ÎN CURÂND: Dublarea cantității de grâu din rezerva de stat, cheiuri temporare și un nou post vamal. Asta au promis autoritățile exportatorilor de cereale

04 jul 2022

21 DE TONE DE TUTUN – ARSE DINTR-UN FOC. Camionul care le transporta a fost cuprins de flăcări la Edineț

04 jul 2022

METEO. Încă o săptămână de foc. Când sunt prognozate ploi, AICI

04 jul 2022

MATERIAL SEMINCER ȘI FURAJE, PENTRU GOSPODĂRIILE MICI

01 jul 2022

„ACOLO UNDE NU ESTE IRIGARE, E DE PLÂNS”. Recolta de mure – grav afectată de secetă și temperaturile caniculare

01 jul 2022

COOPERARE ECONOMICĂ ÎN DOMENIUL AGRICULTURII DINTRE MOLDOVA ȘI QATAR

COOPERARE ECONOMICĂ ÎN DOMENIUL AGRICULTURII DINTRE MOLDOVA ȘI QATAR

COOPERARE ECONOMICĂ ÎN DOMENIUL AGRICULTURII DINTRE MOLDOVA ȘI QATAR

loading ...