CREȘTEA CÂNEPĂ, APOI O VINDEA. Ce au mai descoperit polițiștii în casa suspectului

28 aug 2023
Un bărbat de 57 de ani, membru al unei grupări infracționale specializate în comercializarea drogurilor, a fost reținut de polițiști, care au descoperit că bănuitul creștea plante de cânepă de diverse tipuri, atât la domiciliul său, cât și pe alte terenuri din preajmă.

Supectul domiciliat în satul Puhăceni, raionul Anenii Noi, procura semințele de cânepă din țări ale UE, le sădea și le creștea în condiții speciale, apoi vindea marijuana mărunțită unui cerc restrâns de persoane.

Ofițerii Direcției Antidrog a INI în comun cu membrii Inspectoratului de poliție Rîșcani a DP mun.Chișinău și a Inspectoratului de poliție Anenii Noi, sub conducerea Procuraturii municipiului Chișinău oficiul Rîșcani au documentat activitatea ilegală a făptașului pe parcursul a două luni de zile.

În rezultatul perchezițiilor efectuate la domiciliul suspectului, au fost depistate droguri de tip marijuana, semințe speciale și plante de cânepă, un cântar electronic la scară mică, dar și o cantitate de droguri de tip „cocaină”. Valoarea estimativă a drogurilor depistate constituie aproximativ 30 000 de lei.

Totodată, în timpul perchezițiilor au fost depistate 54 de cartușe de calibru diferit, un încărcător pentru automat „Kalașnicov”, 2 fitiluri cu lungime de 16 și 25 metri, 63 de capse de diverse tipuri pentru detonare, 4 mecanisme de percutare a focoaselor și o grenadă de tip RG-42.

La 1 august curent, suspectul a fost reținut pentru 72 de ore, iar ulterior pe numele acestuia a fost emis mandat de arest pe un termen de 30 de zile. Pentru infracțiunile comise, persoana vinovată riscă pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală pentru  circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare și totodată urmează a fi cercetat penal pentru păstrarea ilegală a armelor și munițiilor.
 
Toate obiectele și substanțele depistate au fost transmise pentru expertiză la Centrul Tehnico - Criminalistic și Expertize Judiciare.
 
loading ...