CU TRACTOARELE ÎN CENTRUL CAPITALEI. Agricultorii indignați de indiferența autorităților

09 dec 2020
De câteva zile fermierii protestatari așteaptau la intrare în Chișinău cu tehnica agricolă, pentru a se putea deplasa în Piața Marii Adunări Naționale. Inițial, venirea acestora în centrul capitalei trebuia să fie organizată de Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP. Astăzi, oamenii legii de dimineață se opuneau acestei decizii. Sergiu Ștefanco, unul din fermierii afectați în urma secetei și care este prezent la toate protestele, ne-a declarat că intrarea în Chișinău a fermierilor inițial a fost blocată.

Am avut aprobare de la primărie ca să putem protesta în PMAN. Azi deja poliția nu vroia să ne escorteze, începuse scenariul lor, verificări de revizii tehnice, asigurări la tractoarele noastre, deci motive peste motive. Nu doreau să ne permită să venim în număr mare, au văzut că ne-am mobilizat și acum fac regulile lor”, a spus fermierul.

Totodată, protestatarii au avut o întâlnire cu deputații din cadrul Comisiei agricultură şi industrie alimentară.

Am avut o întâlnire la Parlament cu Comisia agricultură, le-am dat termen pentru a ne găsi soluțiile și de a da curs cerințelor noastre. Ne-au asigurat că vor avea discuții cu Guvernul, însă aceste discuții ei le duc din luna august, nu se mai decide nimic. Cât putem să mai așteptăm?”, a declarat Sergiu Ștefanco.

Fermierii sunt indignați și de faptul că sunt acordare ajutoare mizere. Mai multe aici: DECIS! Fermierii vor primi compensații nerambursabile pentru suprafețele de porumb afectate

Faptul că au compensat cu acei 100 lei la ha pentru cultura porumbului afectat, nu rezolvă cu nimic problemele grave care ne-au abătut anul acesta. Asta e bătaie de joc!”, a spus fermierul protestatar.

Reamintim că, agricultorii au precizat că nu vor pleca din PMAN până când autoritățile nu vor îndeplini cerințele protestatarilor, printre care menținerea TVA de 8%, crearea unui mecanism de restituire a accizelor la motorină și oferirea compensațiilor de 3 mii/ha pentru grupa a doua de culturi agricole. 

Citiți și: FERMIERII, DIN NOU ÎN STRADĂ. VASILE MÂRZENCO: “Dacă nu ne vor soluționa revendicările, vom bloca drumurile naționale și vămile!”

 
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

RISIPITORII DE APĂ: Topul orașelor în care apa, se pare, nu mai e izvorul vieții și decizia ANRE

18 jan 2022

VÂNTUL PUTERNIC A LĂSAT 35 DE LOCALITĂȚI FĂRĂ CURENT ELECTRIC. Detalii

18 jan 2022

MIEZUL DE NUCĂ PRODUS ÎN MOLDOVA SE IEFTINEȘTE: Cerere aproape zero pe piața din UE și Turcia. Detalii

18 jan 2022

PESTE 250 DE CERINȚE PENTRU A OBȚINE CERTIFICATUL GLOBALG.A.P.: Consultație oferită fermierilor de doctorul Ananie Peșteanu

18 jan 2022

NICI DEPUTAȚII NU MAI „ÎNGHIT” PREȚURILE MAJORATE: Radu Marian de la PAS a sesizat CC. Vezi ce a solicitat

18 jan 2022

CU TRACTOARELE ÎN CENTRUL CAPITALEI. Agricultorii indignați de indiferența autorităților

CU TRACTOARELE ÎN CENTRUL CAPITALEI

Agricultorii indignați de indiferența autorităților

CU TRACTOARELE ÎN CENTRUL CAPITALEI. Agricultorii indignați de indiferența autorităților

loading ...