https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
21.38 EUR
17.87 USD
0.23 RUB
4.34 RON
0.64 UAH
CU TRACTOARELE ÎN CENTRUL CAPITALEI. Agricultorii indignați de indiferența autorităților

CU TRACTOARELE ÎN CENTRUL CAPITALEI. Agricultorii indignați de indiferența autorităților

09 dec 2020
De câteva zile fermierii protestatari așteaptau la intrare în Chișinău cu tehnica agricolă, pentru a se putea deplasa în Piața Marii Adunări Naționale. Inițial, venirea acestora în centrul capitalei trebuia să fie organizată de Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP. Astăzi, oamenii legii de dimineață se opuneau acestei decizii. Sergiu Ștefanco, unul din fermierii afectați în urma secetei și care este prezent la toate protestele, ne-a declarat că intrarea în Chișinău a fermierilor inițial a fost blocată.

Am avut aprobare de la primărie ca să putem protesta în PMAN. Azi deja poliția nu vroia să ne escorteze, începuse scenariul lor, verificări de revizii tehnice, asigurări la tractoarele noastre, deci motive peste motive. Nu doreau să ne permită să venim în număr mare, au văzut că ne-am mobilizat și acum fac regulile lor”, a spus fermierul.

Totodată, protestatarii au avut o întâlnire cu deputații din cadrul Comisiei agricultură şi industrie alimentară.

Am avut o întâlnire la Parlament cu Comisia agricultură, le-am dat termen pentru a ne găsi soluțiile și de a da curs cerințelor noastre. Ne-au asigurat că vor avea discuții cu Guvernul, însă aceste discuții ei le duc din luna august, nu se mai decide nimic. Cât putem să mai așteptăm?”, a declarat Sergiu Ștefanco.

Fermierii sunt indignați și de faptul că sunt acordare ajutoare mizere. Mai multe aici: DECIS! Fermierii vor primi compensații nerambursabile pentru suprafețele de porumb afectate

Faptul că au compensat cu acei 100 lei la ha pentru cultura porumbului afectat, nu rezolvă cu nimic problemele grave care ne-au abătut anul acesta. Asta e bătaie de joc!”, a spus fermierul protestatar.

Reamintim că, agricultorii au precizat că nu vor pleca din PMAN până când autoritățile nu vor îndeplini cerințele protestatarilor, printre care menținerea TVA de 8%, crearea unui mecanism de restituire a accizelor la motorină și oferirea compensațiilor de 3 mii/ha pentru grupa a doua de culturi agricole. 

Citiți și: FERMIERII, DIN NOU ÎN STRADĂ. VASILE MÂRZENCO: “Dacă nu ne vor soluționa revendicările, vom bloca drumurile naționale și vămile!”

 
PÂINEA GREA DIN GRÂUL SPELT. De ce există atât de puțini antreprenori, dornici să dezvolte o afacere cu aceste cereale
16 apr 2021
MAIA SANDU CĂTRE SECTORUL AGROALIMENTAR: “Angajamentele mele rămân aceleași”. Le găsești mai jos
16 apr 2021
​UNDE, CE ȘI CÂT AM EXPORTAT DE LA ÎNCEPUT DE AN? Află care au fost cele mai eficiente piețe pentru mărfurile autohtone
16 apr 2021
​21 MII TONE DE GRÂU ELIBERATE. Care va fi soarta lor și dacă ne așteaptă în acest an o criză a grâului? Vezi ce spun oficialii
15 apr 2021

CU TRACTOARELE ÎN CENTRUL CAPITALEI. Agricultorii indignați de indiferența autorităților

CU TRACTOARELE ÎN CENTRUL CAPITALEI

Agricultorii indignați de indiferența autorităților

CU TRACTOARELE ÎN CENTRUL CAPITALEI. Agricultorii indignați de indiferența autorităților

loading ...