CULTIVATORII DE PLANTE MEDICINALE ȘI AROMATICE AU FORMAT UN NOU CLUSTER

19 oct 2023
Peste 20 de agenți economici, reprezentanți ai autorităților publice locale și instituțiilor de cercetare și dezvoltare din raionul Nisporeni au participat la ședința de constituire a micro-clusterului „Herbafruct”, eveniment găzduit de „Conacul Mierii” din Micleușeni.
 
Evenimentul a inclus și aprobarea planului de dezvoltare pe termen scurt și mediu al micro-clusterului. Acesta se concentrează pe trei obiective principale: dezvoltarea cultivării și recoltării culturilor medicinale și aromatice, extinderea activităților de prelucrare a acestor culturi și creșterea competitivității clusterului prin promovarea colaborării între membri.
 
În cadrul micro-clusterului vor fi abordate în comun și impedimentele în dezvoltarea afacerilor, va fi atrasă finanțare pentru lansarea noilor afaceri și vor fi explorate noi metode și canale de promovare a bunurilor și serviciilor din regiune.
 
Crearea acestui micro-cluster este ceva nou în Moldova și cred că va contribui semnificativ la revitalizarea și promovarea sectorului plantelor medicinale și aromatice. Cu o viziune comună pe termen de 10 ani, membrii săi planifică să își extindă influența atât la nivel național, cât și internațional, să creeze conexiuni și parteneriate cu companii similare din domeniu, facilitând tranziția de la o economie extensivă la una intensivă, susține Viorel Chivriga, consultant PNUD.
 
Micro-clusterul „Herbafruct” este susținut de proiectul PNUD „Piețe reziliente și incluzive în Moldova”, finanțat de Elveția.
loading ...