DE CE S-AU SCUMPIT OUĂLE. Cum explică fenomenul ministrul agriculturii

11 jan 2023
Fermele avicole unde a fost depistată salmonela riscă să intre în faliment. În urma contaminării identificate, agenții economici se văd nevoiți să sacrifice întregul efectiv de păsări. În cadrul unei emisiuni de la RLIVE, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a declarat că astfel se urmărește responsabilizarea producătorilor locali și determinarea acestora să se conformeze cerințelor sanitare.

Noi trebuie să decidem, sau otrăvim oamenii, sau cineva din agenții economici va da faliment. Producătorii ar trebui să investească în sisteme de filtrare, în condiții de creștere a păsărilor, în vaccin.

ANSA nu obligă să omoare pe nimeni. ANSA obligă să te conformezi cerințelor sanitar veterinare și produsul pe care tu îl livrezi să fie sigur și lipsit de orice contaminări și boli.

Pentru salmonela este vaccin, îl cumperi, vaccinezi animalele. Oamenii care lucrează cu păsările fac baie. Sunt protocoale care trebuie îndeplinite în buchia legii.

Noi nu putem permite ca producătorii autohtoni pentru ca să nu dea faliment și să fie pe profit să hrănească cetățenii cu pește cu viermi, carne contaminată, ouă contaminate, și alte lucruri. Toată lumea trebuie să se conformeze.

Programele de subvenționare prevăd și aceste aspecte. Producătorii autohtoni trebuie să aibă respect față de cetățenii pe care îi hrănesc
, a spus Bolea.

De asemenea, Bolea a vorbit și despre majorarea semnificativă a prețului la ouă. Printre motivele scumpirii, ministrul a enumerat mai mulți factori.

Cred că sunt un cumul de factori care au dus la majorarea prețului. Și componenta de energie electrică, și faptul că din Ucraina s-au oprit exporturile, problema cu salmonela tot ar fi un motiv, a declarat oficialul.

Sursa: https://rlive.md/
loading ...