DIVINUL „VICTOR” A LUAT MEDALIA DE AUR LA CONCURSUL MONDIAL AL BĂUTURILOR SPIRTOASE

13 oct 2023
Alături de cel mai bun vin roși din lume: „Negre” de la FAUTOR, tot în Moldova, găsim și cel mai bun divin. Divinul „Victor” din colecția de aur a companiei Călărași-Divin a luat Marea Medalie de Aur, dar și mențiunea „Revelația concursului” la Spirits Selection by CMB. Rezultatele concursului au fost publicate pe site-ul competiției unde divinul moldovenesc este cap de afiș, transmite AGROMEDIA, cu referire la Finewine
 
Pentru Marea Medalie de Aur, divinul a trebuit să obțină cel puțin 92 de puncte din 100, la degustarea în orb. Mai mult decât atât, toate probele care au luat Marea Medalie au fost re-degustate în ultima zi a competiției de un juriu format doar de președinți de comisie. Doar un produs din categorie a fost inclus în „Internation Revelations”, ceea ce înseamnă că și aici divinul „Victor” a luat punctaj maxim, fiind primul pe listă.


 
Divinul Victor 15 ani este unul dintre „membrii de onoare” ai Colecției de Aur „Călărași Divin”. Pe site-ul producătorului, „Victor” apare la un preț de 910 mdl (45 euro). Este produs din distilate de vin cu vârsta medie de maturare de 15 ani. Un divin de culoare atrăgătoare, de la auriu închis spre culoarea chihlimbarului. Se caracterizează printr-un buchet rafinat, nuanţe de ciocolată şi raşină şi un gust plin, moale cu postgust de lungă durată.
 
O altă companie din Republica Moldova s-a impus cu 2 medalii de aur și alta de argint. Bardar de 10 ani, dar și Bardar de 25 ani au fost premiate cu Medalia de Aur, în timp ce divinul de 5 ani, de la aceeași companie, s-a ales cu Medalia de Argint.
 
Spirits Selection by CMB – concurs mondial al băuturilor spirtoase – este anul acesta la cea de-a 25 ediție. S-a desfășurat în perioada 28 septembrie – 1 octombrie în Treviso, Italia. 2383 de distilate din 57 de țări (de pe 5 continente) au fost evaluate, în orb, de un juriu internațional de experți. Whiskiurile, coniacurile, brandy-urile, romurile, vodca, ginurile, piscos, grappas, baijius și tequilas, printre alte băuturi spirtoase, au fost evaluate și clasificate de un grup de experți de renume internațional. Printre membrii juriului a fost și moldoveanul Andrei Cibotaru.
 
loading ...