DOUĂ PROIECTE DIN SECTORUL ZOOTEHNIC DIN REGIUNEA DE NORD A ȚĂRII, în vizorul conduceii MAIA

01 nov 2021

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) Viorel GERCIU, împreună cu Secretarul de Stat Iurie SCRIPNIC, cu reprezentanții Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură și ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, au monitorizat vineri, 29 octombrie curent, două proiecte investiționale în sectorul zootehnic din raionul Dondușeni și mun. Soroca. 

Conducerea MAIA și-a început vizita de lucru la o întreprindere specializată în producerea și realizarea ouălor și a cărnii de pasăre din localitatea Tîrnova, raionul Dondușeni, care a beneficiat de suport și consultanță din partea statului și a fondurilor europene. „Întreprinderea avicolă a reușit pe parcursul anilor 2014-2020 să realizeze investiții rezonabile pentru dezvoltarea sectorului. Astfel, întreprinzătorul a achiziționat tehnică agricolă, a renovat ferma, a procurat utilajul necesar procesului de abatorizare a păsărilor ș.a. Totalul investițiilor depășește suma de 15 mil. lei dintre care 3,2 mil. lei este contribuția statului prin prisma politicii de subvenționare”, a declarat Viorel GHERCIU.

Ulterior, oficialii au întreprins o vizită în localitatea Visoca, raionul Soroca, la o fermă specializată în creșterea bovinelor pentru producerea laptelui.
Pe parcursul anilor 2015-2021, ferma zootehnică a beneficiat de subvenții post-investiționale în valoare de 4,2 mil. lei și de plăți directe per cap de animal în sumă de aproape un milion de lei.„Este îmbucurător faptul că în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19, fermierul demonstrează reziliență și își continuă activitatea, care 60 la sută este bazată pe fluxul obținut din subvenții. Grație investițiilor din partea statului, a fost favorizată modernizarea, mecanizarea și automatizarea proceselor tehnologice. Investițiile subvenționate au fost redirecționate spre renovarea tehnologică a fermei prin achiziționarea echipamentelor pentru furajare, muls și păstrarea laptelui, precum și a softului de monitorizare a cirezii”, a subliniat Secretarul de Stat Iurie SCRIPNIC.
 
 
 
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

CĂLDURA SE MAI POTOLEȘTE. Meteorologii transmit ploi în toată țara

05 jul 2022

PRIMII HARBUJI MOLDOVENEȘTI – PE TARABELE DIN PIEȚE. Prețurile – mai mici decât s-au așteptat producătorii

05 jul 2022

FERTILIZANȚII ORGANICI, TESTAȚI PE LOTURI EXPERIMENTALE DIN ȚARĂ

05 jul 2022

AGRICULTORII MOLDOVENI, TOT MAI INTERESAȚI DE CULTIVAREA BACIFERELOR

05 jul 2022

SECETA – CONSECINȚĂ A SCHIMBĂRILOR CLIMATICE. Moldova va avea un Program Național de adaptare

05 jul 2022

DOUĂ PROIECTE DIN SECTORUL ZOOTEHNIC DIN REGIUNEA DE NORD A ȚĂRII, în vizorul conduceii MAIA

DOUĂ PROIECTE DIN SECTORUL ZOOTEHNIC DIN REGIUNEA DE NORD A ȚĂRII, în vizorul conduceii MAIA

DOUĂ PROIECTE DIN SECTORUL ZOOTEHNIC DIN REGIUNEA DE NORD A ȚĂRII, în vizorul conduceii MAIA

loading ...