EX-MINISTRUL AGRICULTURII, VASILE BUMACOV, ÎȘI LANSEAZĂ CARTEA. “Un blat de miliarde”, disponibilă de mâine

07 jul 2021

Ex-ministrul Agriculturii și fostul Ambasador al R. Moldova în Japonia, mai nou și scriitor, Vasile Bumacov, își lansează cartea “Un blat de miliarde”. Ediția conține patru părți și, initial, a fost scrisă în engleză în perioada 2017-2019, după care, la sugestia lui Gheorghe Erizanu, directorul Editurii Cartier, a tradus-o și în română.
 
Solicitat de AGROMEDIA, dl Bumacov a relatat că a lucrat asupra cărții de la Tokyo și a scris-o în zilele de weekend. Pentru că noua apariție editorial trece în revistă și perioada sovietică, autorul s-a referit și la agricultura din perioada URSS.
 

“Agricultura sovietică este prezentată și am descris cum am prezis colapsul ei în 1980. Am povestit că autoritățile vor fi nevoite să întoarcă pământul la oameni pentru a evita colapsul total. Atunci toți mureau de râs de mine. Când le-am zis la un pahar de vin celor mai buni tractoriști și combineri din gospodăria agricolă unde lucram inginer șef că vor fi nevoiți să ia pământul înapoi și că atunci când eu voi avea 50 de ani URSS va dispărea, cel mai vestit dintre ei, Arcadie Dumitraș, mi-a zis: “Vasilii Mihailovici, mata ești un băiat bine școlit și foarte bun inginer, dar când bei, tare mai vorbești aiurea”! Pe urmă când reveneam acolo mă tot întrebau de unde am știut asta?”, ne-a spus sincer dl ex-ministru.
 
 
Pentru Vasile Bumacov experiența trăită în Japonia pe parcursul a 4,5 ani este una fără precedent. Un popor care de fapt s-a dezvoltat pe un lanț de munți izolați în ocean, cu numai 15% de suprafață locuibilă fără soluri și alte resurse naturale a reușit să facă minuni. Pentru că sunt o societate unită, responsabilă și trează la minte.
 
“Dacă ne gândim la R. Moldova, atunci situația noastră este net superioară. Ne-a dat Domnul o țară incredibil de frumoasă, cu practic cel mai bun teroir din lume pentru tot ce crește la noi, cu o climă extraordinară și, evident, marele noroc de a fi vecini cu civilizația vestică”
, a reliefat unul dintre criticii cărții “Un blat de miliarde”.
 
Pentru cei care vor să o lectureze și să cunoască viziunea autorului asupra evenimentelor prin care a trecut de-a lungul anilor R. Moldova, de mâine ediția va fi disponibilă și în biblioteci.
Top știri

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEILOR DIN MEDIUL RURAL

15 oct 2021

CÂNEPA INDUSTRIALĂ - AUTORIZATĂ? A fost inițiată modificarea reglementărilor de utilizare a plantei

15 oct 2021

CONCURS ÎNCHEIAT. Au fost anunțate cele 10 câștigătoare din stânga Nistrului. În ce vor investi cei 10000 USD

14 oct 2021

INSTITUTUL ”SELECȚIA” ÎN VIZORUL AUTORITĂȚILOR: Ne dorim ca centrele de cercetare să poată funcționa după tehnologii moderne

14 oct 2021

CÂND ESTE BINE DE TĂIAT MERII? Mai multe informații utile află aici

14 oct 2021
Din aceiași categorie

PRIMELE CIREȘE AU PREȚ DE "LUX". Un kilogram costă până la 150 de lei

10 mai 2020

A FURAT UN STUP CA SĂ DEVINĂ APICULTOR. Cazul unui bărbat din Râbnița, de râs și de plâns. Detalii, AICI

23 jun 2021

GUVERNUL A DECIS: Produsele autohtone vor ocupa 50 la sută din rafturile comerciale. Câte din ele se conțin în lista aprobată

15 jul 2021

DE CE MIEREA DE SALCÂM DIN ACEST AN COSTĂ 150 LEI DE KILOGRAM? Vezi argumentele apicultorilor

16 jun 2021

VIN ÎNGHEȚURILE. Meteorologii au anunțat Cod Galben în toată țara

17 sep 2021

EX-MINISTRUL AGRICULTURII, VASILE BUMACOV, ÎȘI LANSEAZĂ CARTEA. “Un blat de miliarde”, disponibilă de mâine

EX-MINISTRUL AGRICULTURII, VASILE BUMACOV, ÎȘI LANSEAZĂ CARTEA

“Un blat de miliarde”, disponibilă de mâine

EX-MINISTRUL AGRICULTURII, VASILE BUMACOV, ÎȘI LANSEAZĂ CARTEA. “Un blat de miliarde”, disponibilă de mâine

loading ...