EX-MINISTRUL AGRICULTURII, VASILE BUMACOV, ÎȘI LANSEAZĂ CARTEA. “Un blat de miliarde”, disponibilă de mâine

07 jul 2021

Ex-ministrul Agriculturii și fostul Ambasador al R. Moldova în Japonia, mai nou și scriitor, Vasile Bumacov, își lansează cartea “Un blat de miliarde”. Ediția conține patru părți și, initial, a fost scrisă în engleză în perioada 2017-2019, după care, la sugestia lui Gheorghe Erizanu, directorul Editurii Cartier, a tradus-o și în română.
 
Solicitat de AGROMEDIA, dl Bumacov a relatat că a lucrat asupra cărții de la Tokyo și a scris-o în zilele de weekend. Pentru că noua apariție editorial trece în revistă și perioada sovietică, autorul s-a referit și la agricultura din perioada URSS.
 

“Agricultura sovietică este prezentată și am descris cum am prezis colapsul ei în 1980. Am povestit că autoritățile vor fi nevoite să întoarcă pământul la oameni pentru a evita colapsul total. Atunci toți mureau de râs de mine. Când le-am zis la un pahar de vin celor mai buni tractoriști și combineri din gospodăria agricolă unde lucram inginer șef că vor fi nevoiți să ia pământul înapoi și că atunci când eu voi avea 50 de ani URSS va dispărea, cel mai vestit dintre ei, Arcadie Dumitraș, mi-a zis: “Vasilii Mihailovici, mata ești un băiat bine școlit și foarte bun inginer, dar când bei, tare mai vorbești aiurea”! Pe urmă când reveneam acolo mă tot întrebau de unde am știut asta?”, ne-a spus sincer dl ex-ministru.
 
 
Pentru Vasile Bumacov experiența trăită în Japonia pe parcursul a 4,5 ani este una fără precedent. Un popor care de fapt s-a dezvoltat pe un lanț de munți izolați în ocean, cu numai 15% de suprafață locuibilă fără soluri și alte resurse naturale a reușit să facă minuni. Pentru că sunt o societate unită, responsabilă și trează la minte.
 
“Dacă ne gândim la R. Moldova, atunci situația noastră este net superioară. Ne-a dat Domnul o țară incredibil de frumoasă, cu practic cel mai bun teroir din lume pentru tot ce crește la noi, cu o climă extraordinară și, evident, marele noroc de a fi vecini cu civilizația vestică”
, a reliefat unul dintre criticii cărții “Un blat de miliarde”.
 
Pentru cei care vor să o lectureze și să cunoască viziunea autorului asupra evenimentelor prin care a trecut de-a lungul anilor R. Moldova, de mâine ediția va fi disponibilă și în biblioteci.
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

CĂLDURA SE MAI POTOLEȘTE. Meteorologii transmit ploi în toată țara

05 jul 2022

PRIMII HARBUJI MOLDOVENEȘTI – PE TARABELE DIN PIEȚE. Prețurile – mai mici decât s-au așteptat producătorii

05 jul 2022

FERTILIZANȚII ORGANICI, TESTAȚI PE LOTURI EXPERIMENTALE DIN ȚARĂ

05 jul 2022

AGRICULTORII MOLDOVENI, TOT MAI INTERESAȚI DE CULTIVAREA BACIFERELOR

05 jul 2022

SECETA – CONSECINȚĂ A SCHIMBĂRILOR CLIMATICE. Moldova va avea un Program Național de adaptare

05 jul 2022

EX-MINISTRUL AGRICULTURII, VASILE BUMACOV, ÎȘI LANSEAZĂ CARTEA. “Un blat de miliarde”, disponibilă de mâine

EX-MINISTRUL AGRICULTURII, VASILE BUMACOV, ÎȘI LANSEAZĂ CARTEA

“Un blat de miliarde”, disponibilă de mâine

EX-MINISTRUL AGRICULTURII, VASILE BUMACOV, ÎȘI LANSEAZĂ CARTEA. “Un blat de miliarde”, disponibilă de mâine

loading ...