EX-MINISTRUL AGRICULTURII, VASILE BUMACOV, ÎȘI LANSEAZĂ CARTEA. “Un blat de miliarde”, disponibilă de mâine

07 jul 2021

Ex-ministrul Agriculturii și fostul Ambasador al R. Moldova în Japonia, mai nou și scriitor, Vasile Bumacov, își lansează cartea “Un blat de miliarde”. Ediția conține patru părți și, initial, a fost scrisă în engleză în perioada 2017-2019, după care, la sugestia lui Gheorghe Erizanu, directorul Editurii Cartier, a tradus-o și în română.
 
Solicitat de AGROMEDIA, dl Bumacov a relatat că a lucrat asupra cărții de la Tokyo și a scris-o în zilele de weekend. Pentru că noua apariție editorial trece în revistă și perioada sovietică, autorul s-a referit și la agricultura din perioada URSS.
 

“Agricultura sovietică este prezentată și am descris cum am prezis colapsul ei în 1980. Am povestit că autoritățile vor fi nevoite să întoarcă pământul la oameni pentru a evita colapsul total. Atunci toți mureau de râs de mine. Când le-am zis la un pahar de vin celor mai buni tractoriști și combineri din gospodăria agricolă unde lucram inginer șef că vor fi nevoiți să ia pământul înapoi și că atunci când eu voi avea 50 de ani URSS va dispărea, cel mai vestit dintre ei, Arcadie Dumitraș, mi-a zis: “Vasilii Mihailovici, mata ești un băiat bine școlit și foarte bun inginer, dar când bei, tare mai vorbești aiurea”! Pe urmă când reveneam acolo mă tot întrebau de unde am știut asta?”, ne-a spus sincer dl ex-ministru.
 
 
Pentru Vasile Bumacov experiența trăită în Japonia pe parcursul a 4,5 ani este una fără precedent. Un popor care de fapt s-a dezvoltat pe un lanț de munți izolați în ocean, cu numai 15% de suprafață locuibilă fără soluri și alte resurse naturale a reușit să facă minuni. Pentru că sunt o societate unită, responsabilă și trează la minte.
 
“Dacă ne gândim la R. Moldova, atunci situația noastră este net superioară. Ne-a dat Domnul o țară incredibil de frumoasă, cu practic cel mai bun teroir din lume pentru tot ce crește la noi, cu o climă extraordinară și, evident, marele noroc de a fi vecini cu civilizația vestică”
, a reliefat unul dintre criticii cărții “Un blat de miliarde”.
 
Pentru cei care vor să o lectureze și să cunoască viziunea autorului asupra evenimentelor prin care a trecut de-a lungul anilor R. Moldova, de mâine ediția va fi disponibilă și în biblioteci.
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

RISIPITORII DE APĂ: Topul orașelor în care apa, se pare, nu mai e izvorul vieții și decizia ANRE

18 jan 2022

VÂNTUL PUTERNIC A LĂSAT 35 DE LOCALITĂȚI FĂRĂ CURENT ELECTRIC. Detalii

18 jan 2022

MIEZUL DE NUCĂ PRODUS ÎN MOLDOVA SE IEFTINEȘTE: Cerere aproape zero pe piața din UE și Turcia. Detalii

18 jan 2022

PESTE 250 DE CERINȚE PENTRU A OBȚINE CERTIFICATUL GLOBALG.A.P.: Consultație oferită fermierilor de doctorul Ananie Peșteanu

18 jan 2022

NICI DEPUTAȚII NU MAI „ÎNGHIT” PREȚURILE MAJORATE: Radu Marian de la PAS a sesizat CC. Vezi ce a solicitat

18 jan 2022

EX-MINISTRUL AGRICULTURII, VASILE BUMACOV, ÎȘI LANSEAZĂ CARTEA. “Un blat de miliarde”, disponibilă de mâine

EX-MINISTRUL AGRICULTURII, VASILE BUMACOV, ÎȘI LANSEAZĂ CARTEA

“Un blat de miliarde”, disponibilă de mâine

EX-MINISTRUL AGRICULTURII, VASILE BUMACOV, ÎȘI LANSEAZĂ CARTEA. “Un blat de miliarde”, disponibilă de mâine

loading ...