V. BOLEA: Noul nostru obiectiv este să obținem dreptul de export pe piața UE a produselor lactate

06 jul 2023
Reformele din sectorul zootehnic continuă. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare vrea să dezvolte cadrul strategic al fermelor de bovine și politica de subvenționare din sector.

În cadrul unei întâlniri cu conducerea MAIA, membrii Asociației Fermierilor Producători de Lapte au vorbit despre investițiile pe care le planifică, sumele de bani ce sunt necesare pentru sporirea producției de lapte și despre regulamentul noului proiect AGGRI lansat în țara noastră, inclusiv pentru revitalizarea sectorului zootehnic.

Viceprim-ministrul Vladimir Bolea a menționat că măsurile de subvenționare ce vor fi disponibile în anul curent, vor avea impact semnificativ pentru întreaga filieră a laptelui.

Ne axăm pe câteva instrumente de susținere a producătorilor de lapte. Este vorba de achitarea subvențiilor per kilogramul de lapte, per cap de animal și acordarea granturilor investiționale prin intermediul proiectului AGGRI.

Noul nostru obiectiv este să obținem dreptul de export pe piața UE a produselor lactate, exact așa cum am reușit cu ouăle și carnea procesată de pasăre. Pentru aceasta este necesar să ne facem temele pentru acasă. Trebuie să analizați propriile afaceri, să fortificați relațiile cu producătorii de cereale și să satisfaceți cerințele de calitate, a comunicat Vladimir Bolea
.
Oficialul a îndemnat fermierii să se asocieze în cooperative, pentru a-și spori competitivitatea și crește veniturile, precum și pentru a putea negocia colectiv termenii contractuali și prețul laptelui.
 
loading ...