EXPORTAU VIN DIN GEORGIA SUB ETICHETA ”FABRICAT ÎN MOLDOVA”

11 aug 2023
O companie din orașul Chișinău este investigată pentru contrabandă cu vin din Georgia de peste 1,5 milioane lei, destinat Statelor Unite ale Americii.

Procurorii PCCOCS și ofițerii Serviciului Vamal informează că compania ar fi organizat schema de export a peste 10.000 sticle de vin despre care au declarat că ar fi din R. Moldova. În urma examinărilor, oamenii legii au depistat că pe sticle erau aplicate etichete de fabricare a acestuia în Georgia. Vinul urma să fie comercializat ca produs al unui brand renumit din Georgia.

Făptașii au indicat în acte că marfa ar valora circa 400.000 lei, însă oamenii legii au stabilit că aceasta de fapt valorează peste 1,5 milioane lei. 

Prin urmare, oamenii legii au descins cu 12 percheziții în Chișinău care vizau activitatea companiei, în baza mandatelor judecătorești. Au fost depistate alte loturi de alcool din alte state, inclusiv din Georgia și Irlanda – peste 11.700 sticle de vin, precum și peste 600 sticle de whisky. De asemenea, oamenii legii au ridicat acte de evidență contabilă și mostre de etichete ce urmau să fie aplicate pe ambalajul sticlelor.

Urmare a avansării investigațiilor pe dosar, autoritatea de investigație va face publice informații de impact social major, timp în care compania vizată beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.
loading ...