EXPORTUL PRODUSELOR AGROALIMENARE MOLDOVENEȘTI PE PIAȚA CHINEZĂ VA FI FACILITAT

18 nov 2022
Reprezentanții Ambasadei Republicii Populare Chineze la Chișinău au fost în vizită la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, în vederea abordării aspectelor de facilitare a schimburilor comerciale cu produse agroalimentare dintre Republica Moldova în Republica Populară Chineză.
 
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor va depune toate eforturile pentru a amplifica dialogul cu asociațiile producătorilor din Republica Moldova în scopul informării acestora despre noile condiții de import pe piața chineză.

Directorul General Radu Musteața a apreciat deschiderea Părții Chineze de a autoriza importul a cât mai multor produse agroalimenare de origine moldovenească pe piața chineză.
 
La rândul său, consilierul economic și comercial al Republicii Populare Chineze Dl Wang Ruigang a exprimat suportul Ambasadei Republicii Populare Chineze la Chișinău pentru promovarea produselor agroalimentare moldovenești în China.
 
Aminitim, că urmare a unei reforme ample în anii 2020-2021, Administrația Generală Vamală chineză a fost restructurată, fiind impuse noi condiții de import în această țară pentru produsele agroalimentare.
loading ...