EXTINDEREA FONDULUI FORESTIER, PRIORITATEA AUTORITĂȚILOR. Circa 600 de hectare vor fi parcurse cu lucrări de plantare

03 oct 2022
Activităţile de extindere a fondului forestier pe teritoriului Republicii Moldova sunt în  toi. Moldsilva anunță printr-un comunicat de presă că, în această perioadă, Autorităţile Publice Locale în cooperare cu silvicultorii desfăşoară activităţi importante pentru a identifica terenurile pe care primăriile sunt dispuse să le ofere pentru plantări. În acest sens, au fost încheiate deja 25 de contracte. Drept rezultat, circa  583,9 ha din terenurile autorităţilor locale vor fi parcurse cu lucrări de plantare.

Realizarea cu succes a proiectului de ţară ce prevede majorarea fondului forestier cu 100 000 de hecatre de păduri în următorii 10 ani, solicită stabilirea cu exactitate a terenurilor unde urmează a fi plantaţi arborii. În acest scop, echipe formate din silvicultori au efectuat un volum impunător de muncă pe întreg teritoriul Republicii Moldova, în scopul identificării terenurilor ce urmează a fi împădurite pentru a dezvolta fondul forestier.

Potrivit comunicatului, în perioada august-septembrie curent, s-a reuşit delimitarea a 170 de sectoare cu suprafaţa de 1604,4 ha ce vor fi plantate. Dacă activitatea continuă în acelaşi ritm, atunci până la primii puieţi ce vor fi sădiţi în această toamnă, factorii de decizie din cadrul Agenţiei „Moldsilva” consideră că şi suprafeţele acumulate vor fi în creştere. Acelaşi proces de lucru mai totalizează completarea fișelor de teren pentru 167 sectoare cu suprafața totală de 1532,1 ha şi semnarea proceselor verbale pentru 30 sectoare cu suprafața totală de 784,7 ha.Tradiţional pentru Republica Moldova, majoritatea lucrărilor de plantare a arborilor revine pentru decada a II şi a III a lunii noiembrie. Condiţiile meteo şi precipitaţiile de la sfârşitul verii - începutul toamnei au creat premise bune pentru desfăşurarea calitativă a lucrărilor de pregătire a solului şi plantare.

Silvicultorii vin cu un apel către întreaga societate pentru implicare şi acţiuni în scopul sporirii suprafeţelor împădurite de la noi din ţară.

EXTINDEREA FONDULUI FORESTIER, PRIORITATEA AUTORITĂȚILOR. Circa 600 de hectare vor fi parcurse cu lucrări de plantare

EXTINDEREA FONDULUI FORESTIER, PRIORITATEA AUTORITĂȚILOR

Circa 600 de hectare vor fi parcurse cu lucrări de plantare

EXTINDEREA FONDULUI FORESTIER, PRIORITATEA AUTORITĂȚILOR. Circa 600 de hectare vor fi parcurse cu lucrări de plantare

loading ...