MAI MULȚI PUI DE FAZANI VOR FI ELIBERAȚI ÎN FONDURILE TERENURILOR DE VÂNĂTOARE

05 jul 2023
Într-un efort de a îmbunătăți resursele cinegetice din raionul Soroca, un grup de 400 de pui de fazani a fost adus recent din Ungaria. Prin intermediul Societății Vânătorilor și Pescarilor din Republica Moldova, acești pui de fazani vor fi aclimatizați și ulterior eliberați în natură.
 
Inițial, fazanii au fost plasați în voliere în fondul terenului de vânătoare al Primăriei Hristici. Acolo, aceștia beneficiază de hrană și de măsuri de securitate, până când se vor adapta la mediul înconjurător. După acest proces, fazanii vor fi eliberați în fondurile de vânătoare ale primăriilor din Ocolina, Stoicani, Hristici, Dărcăuți și Parcani.De asemenea, inspectorii de mediu din Drochia, în colaborare cu membrii Societății Teritoriale Drochia a Vănătorilor și Pescarilor, au organizat o acțiune de eliberare în mediul natural a 500 de pui de fazani, având ca scop îmbogățirea fondului cinegetic.

Aducerea acestor pui de fazani reprezintă o măsură importantă pentru conservarea și îmbunătățirea populației de fazani din zonă. Prin reintroducerea acestor păsări în natură, se urmărește creșterea numărului de fazani și menținerea echilibrului ecologic.
 


Este important de menționat că reintroducerea fazanilor în natură nu are doar un impact pozitiv asupra vânătorii sportive, ci și asupra ecosistemului local. Fazanii contribuie la dispersia semințelor și la controlul insectelor dăunătoare, având astfel un rol vital în menținerea biodiversității.
 
loading ...