FERMIERII MOLDOVENI, LA EXPOZIȚIA INDAGRA FOOD 2022 DE LA BUCUREȘTI

27 oct 2022
Fermierii moldoveni, membri ai Asociației Moldova Fruct, participă zilele acestea la Expoziția INDAGRA FOOD 2022, care se desfășoară în perioada 26-30 octombrie 2022, la București. 

Tradițional, expozanții de la noi reprezintă standul comun: ”Moldova – un gust deosebit”, care devine deja un brand notoriu, ceea ce ne oferă atât un motiv de mândrie, cât și o responsabilitate enormă pentru menținerea celor mai înalte standarde de calitate. Anul acesta, prezentăm fructe proaspete și uscate, fructe și legume procesate, precum și sucuri.

Târgul Internațional INDAGRA FOOD reunește cele mai importante companii din industria alimentară, iar participarea noastră în cadrul acestuia este posibilă datorită suportului Agenției de Investiții, fapt pentru care îi suntem foarte recunoscători.

În cadrul standului, au loc întrevederi cu reprezentanți ai rețelelor de magazine, importatori și distribuitori de fructe. Totodată, expoziția prezintă noutățile industriei alimentare, reprezintă oportunitatea de a întâlni atât parteneri noi, cât și lideri de opinie, într-un cadru necesar dialogului de business și într-un mediu profesionist. Acest târg constituie și o platformă accesibilă, unde se îmbină latura antreprenorială cu cea profesională și în același timp, cea profesională cu cea practică. Prin intermediul degustărilor organizate, avem posibilitatea să ajungem direct la consumatorii de rând, astfel promovând gustul fructelor moldovenești.Expozanții au avut o întrevedere cu Ambasadorului Republicii Moldova la București, domnul Victor Chirilă, cu care au făcut schimb de idei și chiar au și schițat un plan de lucru cu specialistul diplomației economice.
Întâlnirile din cadrul târgului cu mulți conaționali de-ai noștri, atât în rândurile participanților, cât și a vizitatorilor e un motiv în plus de bucurie și o măsurătoare a utilității evenimentului.

Trebuie să participăm la toate expozițiile, deoarece ochii care nu se văd se uită. Cu mândrie vreau să spun că avem ce arăta, menționează Președintele Asociației Moldova Fruct, domnul Vitalie Gorincioi.

România este un partener important pentru exportatorii noștri, din mai multe considerente. În primul rând, deoarece este o piață din proxima apropiere, în al doilea rând, statisticile din sezonul trecut arată că fructele noastre se bucură de cerere pe această piață și ar fi bine ca printre obiectivele prioritare ale producătorilor și exportatorilor de fructe din Moldova să se regăsească valorificarea maximă a potențialului acestei piețe.

România deja doi ani la rând este pe locul doi la exportul prunelor și strugurilor de masă moldovenești, iar de anul acesta deține locul doi și la exportul de mere moldovenești,
menționează Moldova Fruct.


 

FERMIERII MOLDOVENI, LA EXPOZIȚIA INDAGRA FOOD 2022 DE LA BUCUREȘTI

FERMIERII MOLDOVENI, LA EXPOZIȚIA INDAGRA FOOD 2022 DE LA BUCUREȘTI

FERMIERII MOLDOVENI, LA EXPOZIȚIA INDAGRA FOOD 2022 DE LA BUCUREȘTI

loading ...