FERTILIZANȚII ORGANICI, TESTAȚI PE LOTURI EXPERIMENTALE DIN ȚARĂ

05 jul 2022
Polonia va împărtăși Republicii Moldova experiența privind valorificarea energetică a deșeurilor agro-zootehnice, transmite Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, într-un comunicat de presă.

Conducerea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare împreună cu reprezentanții unor asociații de profil, au purtat discuții cu un grup de experți din Polonia, despre potențialul țării noastre în producerea biogazului și fertilizanților ecologici. Părțile au analizat beneficiile ce pot fi aduse sectoarelor energetic, economic, agroalimentar și mediului. În acest sens, a fost discutată experiența poloneză privind prelucrarea deșeurilor agricole și prioritățile Uniunii Europene pentru perioada următoare, cu privire la stimularea surselor regenerabile de energie la nivel regional.

Sectorul agro-zootehnic generează  cantități semnificative de deşeuri organice. Acestea ar putea fi valorificate în sectorul energetic, pentru producerea de biocombustibili. Totodată, reziduurile fermentate pot fi utilizate sub formă de fertilizanți organici pentru sol, datorită conținutului sporit de nutrienți. Astfel, ar putea fi îmbunătățită productivitatea şi calitatea producţiei agricole. Ulterior, prin aplicarea unor noi tehnologii de creștere a plantelor, am putea obține nutrețuri calitative pentru animale. Prin metoda observării și a comparației, agricultorii noștri ar putea percepe mai bine rolul fertilizanților organici asupra productivității agricole, a subliniat ministrul Viorel Gherciu.

Părțile au convenit să identifice loturi experimentale în scopul efectuării cercetărilor, în condiţii de câmp, pentru a stabili impactul fertilizanților organici în exploatațiile agricole din țara noastră.
 

FERTILIZANȚII ORGANICI, TESTAȚI PE LOTURI EXPERIMENTALE DIN ȚARĂ

FERTILIZANȚII ORGANICI, TESTAȚI PE LOTURI EXPERIMENTALE DIN ȚARĂ

FERTILIZANȚII ORGANICI, TESTAȚI PE LOTURI EXPERIMENTALE DIN ȚARĂ

loading ...