https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
20.75 EUR
17.70 USD
0.24 RUB
4.19 RON
0.67 UAH
GHIDUL TRASEELOR TURISTICE FORESTIERE, ACCESIBIL ACUM! Ce cuprinde acesta și când vom avea în R. Moldova ecoturism

GHIDUL TRASEELOR TURISTICE FORESTIERE, ACCESIBIL ACUM! Ce cuprinde acesta și când vom avea în R. Moldova ecoturism

26 feb 2021

Agenţia „Moldsilva” a lansat, la 25 februarie curent, „Ghidul organizării şi managementului traseelor turistice în fondul forestier naţional”. Ediția  însumează informaţii şi noţiuni despre proiectarea, amenajarea, exploatarea şi managementul traseelor turistice forestiere, elaborată în cadrul proiectului „Abilitarea tinerilor pentru activități de interpretare a naturii”, implementat de Mișcarea Ecologistă din Moldova cu suportul Departamentului pentru Programe Internaționale al US Forest Service, informează AGROMEDIA citând provincial.md.
 
„Lansarea acestui ghid este o încercare a specialiştilor Agenţiei „Moldsilva” de a reglementa anumite activități turistice în Fondul Forestier Naţional și stabilește etapele necesare pentru asigurarea practicării turismului forestier durabil. Ghidul este destinat întreprinderilor silvice, agenților economici, asociațiilor obștești care vor să inițieze și să dezvolte activități de ecoturism, inclusiv identificarea și semnalizarea traseelor turistice în Fondul Forestier Național” – menţionează agenţia.

Pe lângă aceasta, directorul agenţiei, Dumitru Cojocaru a spus că,  „începând cu anul 2020 noi ne-am pus o opţiune foarte importantă, ca să putem dezvolta în R. Moldova ecoturismul. Am început-o cu întreprinderile noastre silvice, rezervaţiile natural de stat, până la moment sunt patru – „Codrii”, „Pădurea Domnească”, „Plaiul Fagului” şi „Prutul de Jos”. Dacă pe parcursul a trei ani am avut turişti în rezervaţiile noastre biosferice şi natural – 5 până la 6 mii de turişti, anul acesta avem peste 12 mii de turişti. Vreau să spun că veniturile care au parvenit de la aceste vizite în rezervaţiile naturale a constituit 800 de mii, ele au crescut. Moldsilva a investit 1 mil. 600 de lei în întreprinderile acestea, unde am făcut o bază pentru turişti ca să rămână, sub formă de mini-hoteluri „Plaiul Fagului” 26 de locuri, 20 de locuri în „Codrii”.

Directorul a mai precizat că în colaborare cu ministerul în decurs de o lună sau două vor elabora un model de trasee ecoturistice în mai multe gospodării.

„Sperăm ca să colaborăm mai fructuos cu toate organismele naţionale şi internaţionale, să putem crea la sfârşitul anului încă 2-3 gospodăriei silvice şi trasee turistice care să fie de folos pentru populaţie. Multe probleme la început de cale aceste trasee turistice, nu se înţelege şi se pune piedici”, a conchis Cojocaru.

De menţionat că, activităţile din ultima perioadă în cadrul Agenției „Moldsilva” denotă clar orientarea spre dezvoltarea ecoturismului şi punerea în valoare a circuitelor turistice naționale prin cunoașterea și explorarea locurilor remarcabile de la noi din țară.
 
Foto: Dumitru Chicu
 
FLORILE CĂTĂLINEI PENTRU CURTE ȘI GRĂDINĂ. „E o afacere de familie în devenire, vrem să ne extindem. Dorim să fim florari veritabili”
24 sep 2021
TRANSFORMAREA DIGITALĂ A ÎMM: Principala resursă în situații de criză. A avut loc cea de-a X-a ediție a „Moldova ICT Summit”
24 sep 2021
MOARA DE VÂNT DIN SATUL GAIDAR ÎȘI VA DESCHIDE UȘILE. Cine finanțează restaurarea acestui obiectiv turistic
24 sep 2021
TÂRGUL CĂMARA FEST: Peste 95 la sută din producători au studii superioare. Din ce domenii vin locuitorii celui mai unit „sătuc”
24 sep 2021

GHIDUL TRASEELOR TURISTICE FORESTIERE, ACCESIBIL ACUM! Ce cuprinde acesta și când vom avea în R. Moldova ecoturism

GHIDUL TRASEELOR TURISTICE FORESTIERE, ACCESIBIL ACUM! Ce cuprinde acesta și când vom avea în R

Moldova ecoturism

GHIDUL TRASEELOR TURISTICE FORESTIERE, ACCESIBIL ACUM! Ce cuprinde acesta și când vom avea în R. Moldova ecoturism

loading ...