GHIDUL TRASEELOR TURISTICE FORESTIERE, ACCESIBIL ACUM! Ce cuprinde acesta și când vom avea în R. Moldova ecoturism

26 feb 2021

Agenţia „Moldsilva” a lansat, la 25 februarie curent, „Ghidul organizării şi managementului traseelor turistice în fondul forestier naţional”. Ediția  însumează informaţii şi noţiuni despre proiectarea, amenajarea, exploatarea şi managementul traseelor turistice forestiere, elaborată în cadrul proiectului „Abilitarea tinerilor pentru activități de interpretare a naturii”, implementat de Mișcarea Ecologistă din Moldova cu suportul Departamentului pentru Programe Internaționale al US Forest Service, informează AGROMEDIA citând provincial.md.
 
„Lansarea acestui ghid este o încercare a specialiştilor Agenţiei „Moldsilva” de a reglementa anumite activități turistice în Fondul Forestier Naţional și stabilește etapele necesare pentru asigurarea practicării turismului forestier durabil. Ghidul este destinat întreprinderilor silvice, agenților economici, asociațiilor obștești care vor să inițieze și să dezvolte activități de ecoturism, inclusiv identificarea și semnalizarea traseelor turistice în Fondul Forestier Național” – menţionează agenţia.

Pe lângă aceasta, directorul agenţiei, Dumitru Cojocaru a spus că,  „începând cu anul 2020 noi ne-am pus o opţiune foarte importantă, ca să putem dezvolta în R. Moldova ecoturismul. Am început-o cu întreprinderile noastre silvice, rezervaţiile natural de stat, până la moment sunt patru – „Codrii”, „Pădurea Domnească”, „Plaiul Fagului” şi „Prutul de Jos”. Dacă pe parcursul a trei ani am avut turişti în rezervaţiile noastre biosferice şi natural – 5 până la 6 mii de turişti, anul acesta avem peste 12 mii de turişti. Vreau să spun că veniturile care au parvenit de la aceste vizite în rezervaţiile naturale a constituit 800 de mii, ele au crescut. Moldsilva a investit 1 mil. 600 de lei în întreprinderile acestea, unde am făcut o bază pentru turişti ca să rămână, sub formă de mini-hoteluri „Plaiul Fagului” 26 de locuri, 20 de locuri în „Codrii”.

Directorul a mai precizat că în colaborare cu ministerul în decurs de o lună sau două vor elabora un model de trasee ecoturistice în mai multe gospodării.

„Sperăm ca să colaborăm mai fructuos cu toate organismele naţionale şi internaţionale, să putem crea la sfârşitul anului încă 2-3 gospodăriei silvice şi trasee turistice care să fie de folos pentru populaţie. Multe probleme la început de cale aceste trasee turistice, nu se înţelege şi se pune piedici”, a conchis Cojocaru.

De menţionat că, activităţile din ultima perioadă în cadrul Agenției „Moldsilva” denotă clar orientarea spre dezvoltarea ecoturismului şi punerea în valoare a circuitelor turistice naționale prin cunoașterea și explorarea locurilor remarcabile de la noi din țară.
 
Foto: Dumitru Chicu
 
Top știri

CE TREBUIE SĂ FACĂ APICULTORII ÎN STUPINE PENTRU A EVITA ROIRILE? Cum poate fi întrerupt roitul?

22 apr 2022

PREȚURILE AU LUAT-O RAZNA. Cât costă puii, bobocii și rățuștele în acest an?

18 mai 2022

TEHNICA ÎNLOCUIRII REGINELOR. Greșeli frecvente pe care le fac apicultorii

02 mai 2022

DAVID BECKHAM S-A APUCAT DE APICULTURĂ. Fostul fotbalist intenționează să lanseze o afacere cu miere organică

06 mai 2022

EVODIA – SPECIA SALVATOARE A APICULTORILOR. Acest copac nu are concurenți la volumul de miere livrat

29 apr 2022
Din aceeași categorie

ȘI DEȘEURILE POT FI PROFITABILE. La o fermă din Fălești, bălegarul este transformat în îngrășământ organic

20 mai 2022

IRIGARE CU ÎNCĂLCARE. Începutul sezonului de irigare a culturilor agricole nu s-a lăsat fără abateri

20 mai 2022

SOIURILE DE NUCI TIMPURII PROMIT RECOLTĂ BUNĂ. Cu ce înlocuiesc fermierii îngrășămintele minerale tradiționale?

20 mai 2022

IMPORTANT! Noi condiții de export spre Turcia

20 mai 2022

TINERII FERMIERI – INTERESAȚI DE COOPERAREA ÎN AGRICULTURĂ

20 mai 2022

GHIDUL TRASEELOR TURISTICE FORESTIERE, ACCESIBIL ACUM! Ce cuprinde acesta și când vom avea în R. Moldova ecoturism

GHIDUL TRASEELOR TURISTICE FORESTIERE, ACCESIBIL ACUM! Ce cuprinde acesta și când vom avea în R

Moldova ecoturism

GHIDUL TRASEELOR TURISTICE FORESTIERE, ACCESIBIL ACUM! Ce cuprinde acesta și când vom avea în R. Moldova ecoturism

loading ...