GRÂUL DIN REZERVA DE STAT AR PUTEA FI ÎMPROSPĂTAT

20 apr 2022
Grâul din rezervele de stat urmează a fi împrospătat cu roada anului trecut. Un asemenea proiect de hotărâre urmează să fie aprobat de către Guvern. Acesta a fost supus consultărilor publice, transmite AGROMEDIA, cu referire la REALITATEA.md.

Un anunț despre intenția de a împrospăta grâul din rezervele de stat a fost plasat de site-ul guvernamental particip.gov.md, unde sunt așteptate opiniile și recomandările cetățenilor.
Responsabil de acest proiect de hotărâre este Ministerul Afacerilor Interne, care a anunțat inițierea procesului de elaborare a proiectului hotărârii Guvernului cu privire la eliberarea grâului alimentar din rezervele de stat, în vederea împrospătării cu decalaj în timp, în conformitate cu legislația în vigoare.

Proiectul are drept scop executarea Planului de împrospătare a bunurilor din rezervele de stat pentru anul 2022.

Împrospătarea grâului alimentar din rezervele de stat este absolut necesară, reieșind din faptul expirării termenului de păstrare a acestuia, care duce la schimbarea calității, iar în consecință pot fi generate pierderi financiare esențiale, se arată în anunțul plasat de MAI.

În acest context, având în vedere termenul de împrospătare stabilit în Planul menționat supra (trimestrul II al anului curent), recomandările părţilor interesate cu privire la elaborarea proiectului menţionat, pot fi expediate în termen de 5 zile lucrătoare, în adresa Serviciului politici în domeniul rezervelor de stat şi de mobilizare al Ministerului Afacerilor Interne.

Amintim că, anul trecut, când a fost inițiată o procedură similară s-a făcut mare zarvă la acest subiect și chiar a fost instituit și un moratoriu la exportul de grâu alimentar. De asemenea, procedura s-a soldat și cu proteste la Portul Internațional Giurgiulești, unde compania care câștigase licitația de a împrospăta grâul alimentar încerca să-l scoată pe cel vechi înafara țării, fapt ce a trezit nemulțumirea cetățenilor, în contextul climei nefavorabile care a fost, iar roada s-a dovedit a fi una scăzută. Atunci, protestatarii, dar și unii politicieni cereau ca acest grâu să fie oferit sau vândut combinatelor de panificație sau fermierilor crescători de animale, ca să-l folosească în calitate de furaj.
 
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022

„ȘEF” LA STUPINĂ DE LA 12 ANI. A promis că va fi cel mai bun apicultor pentru albinele moștenite de la tata și s-a ținut de cuvânt

01 jun 2022
Din aceeași categorie

SEMĂNATUL DIRECT, BENZILE INTERCALATE ȘI CELE ÎMBURUIENATE. Lucrări ce asigură reducerea semnificativă a organismelor dăunătoare în câmp

30 jun 2022

ACCES ÎN MARKETURI PENTRU MICII PRODUCĂTORI. Vor fi protejați prin lege de practicile comerciale neloiale

30 jun 2022

A ÎNCEPUT SEZONUL COACĂZEI NEGRE. Fermier: „Avem roadă bună, dar nu avem cu cine o recolta”. Cu cât se vând pomușoarele, AICI

30 jun 2022

TÂRGUL LOCURILOR DE MUNCĂ LA CHIȘINĂU. Oferte avantajoase, în pas cu tendințele pieței muncii

30 jun 2022

ANSA – DA, PRODUCĂTORUL – BA. Carolina Linte: „Ceea ce face ANSA astăzi este o mimare a așa numitor activități”

29 jun 2022

GRÂUL DIN REZERVA DE STAT AR PUTEA FI ÎMPROSPĂTAT

GRÂUL DIN REZERVA DE STAT AR PUTEA FI ÎMPROSPĂTAT

GRÂUL DIN REZERVA DE STAT AR PUTEA FI ÎMPROSPĂTAT

loading ...